Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інститут національної пам’яті відроджує совкові міфи від КГБ

Скандал 7281 перегляд

Опубліковано - 24.10.2013 15:23 | Всі новини | Версія для друку

Інститут національної пам’яті відроджує совкові міфи від КГБ
Інститут національної пам’яті відроджує совкові міфи від КГБ
В Інституті національної пам’яті намагаються відкинути концепцію Голодомору як геноциду і хочуть замінити його терміном «голод».

Про це заявив історик Володимир В’ятрович на круглому столі «Голодомор в Україні 1932—1933 років: відображення та інтерпретації в історії, літературі та мистецтві», повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

В’ятрович зазначив, що наразі у питанні політики влади щодо Голодомору спостерігається регрес.

«Спочатку ми досягли того, що почали говорити про Голодомор, досягнули того, що кваліфікували його як геноцид. Тепер на найвищому державному рівні відкинули концепцію геноциду. Нинішній директор Українського інституту національної пам’яті пан Солдатенко докладає величезних зусиль, щоб довести, що Голодомор — неправильний термін. Мовляв, давайте його замінимо на нейтральне слово "голод", яке не передбачає зумисної організації», — заявив В’ятрович.

Історик також додав: «Інший співробітник цього інституту — Дмитро Вєдєнєєв — у своїй новій книзі "Заручниця глобального протистояння" взагалі ретранслює давно забуті тези радянського КГБ про те, що концепція Голодомору була вигадкою ЦРУ та інструментом боротьби проти радянської влади під час холодної війни».

«Поновлення спроб заперечити організований характер голоду 1932—1933 років є наслідком обмеження доступу до архівів та політичної позиції теперішніх керівників гуманітарної сфери країни: Дмитра Табачника, Ольги Гінзбург, Валерія Солдатенка», – заявив В’ятрович.

Нагадаємо, що цього року відзначають 80-і роковини Голодомору — геноциду 1932 — 1933 років в Україні.

У квітні народні депутати від Партії регіонів та КПУ не погодились включити до порядку денного сесії постанову про вшанування 80-тих роковин Голодомору, яку запропонувала опозиція.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.