Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. На Донеччині якась політична сила все конролює і розливає горілку

Вибори-2010 5203 перегляди

Опубліковано - 7.02.2010 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. На Донеччині якась політична сила все конролює і розливає горілку
Хроніки вільного вибору. На Донеччині якась політична сила все конролює і розливає горілку
Міжнародний спостерігач із США, голова місії Український Конгресовий Комітет Америки Олег Жуковський вважає, що в Донецьку виборчий процес контролює якась політична сила.

До такого висновку він дійшов, відвідавши практично всі виборчі дільниці 42-го виборчого округу Донецька, у тому числі виборчу дільницю на території слідчого ізолятора.

На всіх виборчих дільницях були присутні журналісти донецьких видань Панорама і Наш дім, заявив спостерігач на міні-брифінгу в Донецьку.

"Дуже багато журналістів, або тих, хто видає себе за журналістів, зовнішній вигляд яких не відповідає журналістам. Так, на кожній дільниці 42-го виборчого округу в Донецьку присутні журналісти Нашого дому і Панорами, - сказав іноземний спостерігач. При цьому він додав, що "практично вони там виконують роль не спостерігачів, а членів комісії - вони допускають людей, не допускають ... Спостерігачі повинні просто спостерігати, а вони керують процесом ".

За словами Жуковського, присутні на дільницях журналісти "навіть не знають, вони працюють в газеті, або в журналі; у багатьох з них навіть немає посвідчень журналістів, коли я звертався - кажуть, втратили посвідчення".

"Я не думаю, що це може якось суттєво вплинути на результати виборів. Я просто думаю, що якась політична сила контролює процес, або хоче зберегти за собою контроль", - вважає спостерігач.
У Дзержинську Донецької області на виборчій дільниці № 18 виборцям роздають талони на горілку і закуску, повідомляє Донецька обласна організація Комітету виборців України.

Про це організації повідомив громадянин, якого вигнали з виборчої дільниці за те, що він намагався висловити своє невдоволення фактом роздачі горілки.

"На вході на виборчу дільницю видають талон, за яким в їдальні можна отримати горілку, бутерброд і млинці. Один з виборців намагався написати скаргу, але її порвали, а самого виборця вигнали з дільниці", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив керівник аналітичних програм донецького КВУ Олександр Клюжев, талони давали за саму участь у голосуванні.

Клюжев зазначає, що "мотивування виборця за допомогою будь-яких матеріальних благ заборонено законом".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.