Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. У Харкові виявили друкарню, яка порушує вимоги закону про друк бюлетенів

Вибори-2010 Регіон: Харківська область 10774 перегляди

Опубліковано - 28.10.2010 15:54 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору.  У Харкові виявили друкарню, яка порушує вимоги закону про друк бюлетенів
Хроніки вільного вибору. У Харкові виявили друкарню, яка порушує вимоги закону про друк бюлетенів
У Харкові виявлена ще одна друкарня, на якій з порушенням чинного законодавства друкують бюлетені для голосування на місцевих виборах.

Про це заявив народний депутат України Володимир Філенко, повідомила прес-служба БЮТ.

"Ми знайшли ще одну друкарню, на якій, ми переконані, виготовляються виборчі бюлетені з порушенням чинного законодавства", - повідомив народний депутат.

Цього разу йдеться про рекламне агентство "Формат Харків". За словами Філенка, це рекламне агентство отримало замовлення на виготовлення виборчих документів від видавництва "Глобус", яке у свою чергу уклало договір на друк бюлетенів з Харківським облвиборчкомом.

"Нам вдалося з'ясувати, що в даному випадку, так само як і з видавництвом "Фоліо-плюс", порушена відповідна вимога закону про заборону кооперації при друці бюлетенів", - заявив Філенко.

Крім того, зазначив народний депутат, на момент, коли він відвідав "Формат Харків", представники "Глобуса" на даному підприємстві були відсутні. "І я заявляю про те, що контроль за друком бюлетенів не здійснюється тією компанією, яка фактично замовила друк бюлетенів", - підкреслив Володимир Філенко.

"Нам відомо, що на "Формат Харків" "Глобус" замовив наклад бюлетенів приблизно 38 тисяч 12-ти видів. У нас є лист, в якому вказані ці виборчі округи, для яких замовлений друк. Зокрема це Безруківська сільрада, Ольшанська сільрада, Козачелопанський і так далі", - повідомив депутат.

Він також звернув увагу на те, що бюлетені друкувалися на звичайному папері без будь-яких ознак захисту.

"Вони друкуються на звичайному білому папері формату А4. Такий друк бюлетенів можна здійснити на будь-якому принтері, і це чергове грубе порушення законодавства", - заявив Володимир Філенко.

Крім того, за словами нардепа, на підприємстві не було жодного представника правоохоронних органів, як того вимагає закон.

"Дані факти свідчать, що порушення під час друку бюлетенів в Харківській області носять системний і направлений характер. Вони координуються з одного місця - як друк бюлетенів для області, так і для міста - зрежисували в одній компанії і ця компанія називається Партія регіонів", - заявив Володимир Філенко.

За його словами, за результатами перевірки складений акт з переліком порушень.

"Цей акт мої юристи з моєю заявою передадуть в обласну прокуратуру для реагування в порядку прокурорського нагляду", - зазначив Філенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.