Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Секс із коханою людиною впливає на структуру мозку

Він і Вона 12855 переглядів

Опубліковано - 24.05.2011 10:02 | Всі новини | Версія для друку

Секс із коханою людиною впливає на структуру мозку
Секс із коханою людиною впливає на структуру мозку
Інтимні стосунки з коханою людиною впливають на структуру головного мозку і сприяють збереженню сексуального бажання на довший термін, пише Die Welt.

Американський сексолог Девід Шнарх визначає секс як шанс пережити з партнером моменти особливої ​​близькості і єднання. У своїй книзі “Інтимність і бажання” він називає їх сенсомоторними моментами зустрічі.

"У ці миті серце і душа заспокоюються, відносини в цілому стають більш стабільними, зміцнюється сексуальний потяг до коханої людини", - стверджує Шнарх.

Учений вважає, що ключ до позитивного ефекту від занять сексом з коханою людиною криється в явищі під назвою нейропластичність. Це властивість людського мозку, що полягає в можливості змінюватися під впливом досвіду. Мозок людини також має здатність пристосовуватися і вибудовувати свої структури, взаємодіючи з іншими органами.

Щодо сексуальних стосунків, то тут, на думку Шнарха, позитивний ефект феномен нейропластичності дає в тому випадку, якщо партнери зберігають зоровий контакт під час статевого акту. У зв'язку з цим він говорить про "вулканічний сплав думок" партнерів та "емоційну відкритість".

"Сексуальний контакт повинен бути спільним актом, а не способом задовольнити бажання за допомогою тіла іншої людини", - вважає і нейробіолог із Мюнхена Ернст Пеппель. У результаті різних психофізіологічних експериментів вчений показав, що людина може усвідомлювати інформацію, що надходить, вибудовуючи з неї єдину картину, тільки у межах суворого проміжку часу - трьох секунд.

Іншими словами, стверджує Пеппель, теперішнє триває для нас лише три секунди. Вчений говорить про те, що дві людини, які вчиняють спільну дію, у даному випадку сексуальний акт, синхронізують свій секундний ритм, а значить, підвищують ймовірність того, що найвищий пік сексуального потягу буде досягнутий одночасно.

У 2001 році нейробіолог Кнут Кампе писав у журналі Nature про те, чому особливе задоволення приносить нам оргазм, під час якого ми дивимося в очі коханій людині. Завдяки зоровому контакту збільшується вироблення нейромедіатора і гормону допаміну, який є ключем до системи нагородження мозку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.