Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


National Geographic рекомендує відвідати Крим

Туризм Регіон: Автономна республіка Крим 22122 перегляди

Опубліковано - 4.12.2012 04:06 | Всі новини | Версія для друку

National Geographic рекомендує відвідати Крим
National Geographic рекомендує відвідати Крим
Журнал National Geographic склав список із 20 місць, які варто відвідати в наступному році.

"Росії потрібен цей рай", написав князь Григорій Потьомкін у 1782 році, закликаючи до анексії Криму. І в цьому немає нічого дивного", - пише видання.

Як зазначає автор статті, Кримський півострів із його обрамленим скелями узбережжям "дійсно є раєм - із можливостями Рів’єри, але без її цін".

Видання наголошує на вдалому кліматі півострова, який свого часу був здравницею для російських царів і партійної номенклатури. "Росіяни практично ридали, коли Крим відійшов Україні", - сказано у статті.

Втім, журналісти просять мандрівників не лише відвідати радянську базу підводних човнів у Балаклаві, місце Ялтинської конференції Лівадійський палац, солоні курорти та грязелікарні, але і звернути увагу на "радянське похмілля" півострова в "особі похмурих бабусь і специфічної блокової архітектури".

Також туристам радять побувати у виноробних краях, наприклад, Массандрі. Найкраще побувати у Криму в період від травня по жовтень, пише National Geographic. Переміщатися мандрівникам радять на маршрутках і поїздами.

Втім, видання підкреслює, що англійська у цих краях не дуже популярна і перед поїздкою слід освоїти основні фрази російською мовою, які можуть стати в нагоді у подорожі по півострову. Перед поїздкою до Криму National Geographic радить почитати "Даму з собачкою" Антона Чехова.

У список must-see також потрапили Марсель, італійська Равенна, Малаві, Уганда, Гудзонська долина, Салоніки, Гренада та інші місця.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.