Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чоловік з’явився на Землі раніше за жінку?

У світі науки 9535 переглядів

Опубліковано - 3.08.2013 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Чоловік з’явився на Землі раніше за жінку?
Чоловік з’явився на Землі раніше за жінку?
Вчені дослідили, що біологічні Адам і Єва, які були носіями генома сучасних чоловіка і жінки, жили в Африці приблизно в один і той же час, однак ніколи не бачилися.

Як повідомляє ТСН з посланням на The Daily Mail, раніше вважалося, що предок "Y-хромосомний Адам" жив значно раніше ніж предок "мітохондріальна Єва".

Однак останні дослідження ДНК показали, що пращур чоловіків жив 120-156 тисяч років тому. В той час як предок жінок ходив по Землі 99-140 тисяч років тому. "Це означає, що древній предок чоловіка і жінки може й жили в один і той же час в Африці. Однак вони ніколи не бачилися", - каже професор Карлос Бастаманке із Стенфордського університету.

Вчені дослідили і порівняли Y-хромосоми чоловіків із 9 областей Землі, які майже не контактують між собою. Зокрема були взяти зразки з Намбії, ДР Конго, Габону, Алжира, Пакистану, Камбоджі, Сибіру і Мексики. Завдяки сучасним технологіям їм вдалося виявити 11 тисяч мутацій в чоловічій Y-хромосомі і точно визначити геном древнього предка.

Вчені зазначають, що не зважаючи на те, що вони називають предка чоловіків і жінок Адамом і Євою, це не означає, що вони були єдиними людьми на планеті.

Однак саме їхні нащадки стали пращурами сучасних людей. Перший контакт між нащадками Адама і Єви приблизно 48 тисяч років тому. Їхній генетичний матеріал об’єднався, і цим самим вони поклали початок генетиці сучасних людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.