Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Довибори у парламент. Почалася гра у «виборчкомівські наперстки»

Вибори-2012 15692 перегляди

Опубліковано - 30.10.2013 14:21 | Всі новини | Версія для друку

Довибори у парламент. Почалася гра у «виборчкомівські наперстки»
Довибори у парламент. Почалася гра у «виборчкомівські наперстки»
В перші дні роботи окружкомів в п’яти проблемних округах замінили 33 попередньо призначених члени ОВК, що складає 37% від їх загальної кількості.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

З початку кампанії спостерігачі ОПОРИ констатують негативну тенденцію з масовими замінами членів комісій, як це відбувалося під час виборів 2012 року.

«В перші дні роботи ОВК в 5-ти округах було замінено 33 попередньо призначених члени ОВК, що складає 37% від їх загальної кількості. Така масштабна плинність кадрів в ОВК суттєво ускладнює належне виконання комісіями своїх безпосередніх функцій, пов’язаних з підготовкою та проведенням виборів, зокрема, це може негативно вплинути на утворення дільничих виборчих комісій, реєстрацію довірених осіб кандидатів та громадських спостерігачів, розподіл виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації серед ДВК тощо», - йдеться у повідомленні.

Крім того, 13% зі складу окружкомів працювали членами ОВК на парламентських виборах у 2012 році в цих же округах.

«Дії чи бездіяльність членів ОВК, які працювали у 2012 році в 223, 94, 194, 197 та 132 округах, стали однією з основних причин невстановлення результатів волевиявлення виборців. На цих виборах результати формування та перші заміни в ОВК дають підстави стверджувати, що склад комісій не оновлено в повній мірі», - наголошують в ОПОРІ

Як повідомлялося раніше, 29 жовтня кандидат від опозиції на 223 окрузі в Києві Юрій Шевченко повідомив, що до ОВК цього округу перевели "команду", яка фальсифікувала минулого року вибори в Обухові.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня члени Центрвиборчкому затвердили керівний склад окружних виборчих комісій (ОВК) на довиборах у Раду 15 грудня.

Більшість місць в ОВК п’яти мажоритарних округів отримали представники 36 маловідомих політичних сил.

28 жовтня ОВК провели свої перші засідання, на яких були присутні від 72% до 89% членів комісій. Усі присутні члени ОВК склали присягу. Проте в окремих випадках присутні на перших засіданнях члени ОВК демонстрували недостатню готовність до виконання повноважень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.