Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер екс-голова Верховної Ради України Іван Плющ

Втрата 17974 перегляди

Опубліковано - 26.06.2014 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Помер екс-голова Верховної Ради України Іван Плющ
Помер екс-голова Верховної Ради України Іван Плющ
У ніч на 26 червня на 73 році життя помер Іван Степанович Плющ - український державний діяч, двічі голова Верховної Ради України, Секретар Ради національної безпеки і оборони, Герой України.

Смерть настала в результаті тривалого онкозахворювання

Плющ народився 11 вересня 1941 в селі Борзна Чернігівської області. У 1956-1959 рр. навчався в Борзнянському сільськогосподарському технікумі. З 1959 р. працював бригадиром овочівників радгоспу, начальником дільниці. У 1962 р. Іван Плющ вступив в КПРС. У 1967 році закінчив Українську сільськогосподарську академію, здобув спеціальність агронома. Працював головою колгоспу ім. Кірова і радгоспу їм. Леніна Баришівського району. У 1979 році закінчив Академію суспільних наук при ЦК КПРС.

Працював завідувачем сільськогосподарського відділу Київського обласного комітету КПУ, завідувачем відділу сільського господарства і харчової промисловості. З 1981 по 1984 рр. Іван Плющ працював директором київського спеціалізованого тресту овочево-молочних радгоспів. У 1984 був призначений першим заступником голови виконкому Київської обласної ради. З 26 квітня 1996 р. брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. У 1990 році очолив Київську обласну раду.

На парламентських виборах у березні 1990 р. Іван Плющ, обраний в депутати від Комуністичної партії України. У Верховній Раді першого скликання Плющ був обраний першим заступником голови Верховної Ради, а після обрання Леоніда Кравчука президентом України (5 грудня 1991) - головою Верховної Ради. У 1991 році Плющ вийшов із лав Компартії.

На парламентських виборах 1994 року Іван Плющ також був обраний народним депутатом України. Як кандидат брав участь в президентських виборах 1994 року. За результатами першого туру виборів отримав підтримку лише 1,24% виборців, зайнявши передостаннє місце серед претендентів.

У 1996 році Плющ вступив у Народно-демократичну партію (НДП). За списками цієї політичної сили на виборах 1998 року був обраний до Ради 3 скликання

У січні 2000 року Іван Плющ вдруге був обраний головою Верховної Ради.

Після четвертого обрання у Верховну Раду, Іван Плющ спочатку увійшов до депутатської групи "Демократичні ініціативи", в якій пробув до свого вступу 30 вересня 2003 року до фракції блоку "Наша Україна". 16 березня 2005 р. він покинув це депутатське об’єднання і вступив у фракцію Української народної партії. В кінці 2005 р. Іван Плющ вийшов із НДП і став співзасновником "Українського народного блоку Костенка і Плюща".

У травні 2007 року президент Віктор Ющенко призначив Плюща секретарем Радбезу, а в листопаді того ж року зняв його з посади

Іван Плющ запам’ятався українцям як політик з почуттям гумору. Засідання Верховної Ради Спікер парламенту вів "розкішним" суржиком, при цьому замість літери "ф" часто вживав "хв". Його висловлювання на засіданнях Верховної Ради стали афористичними. Серед найпопулярніших: "Депутат! Депутат! Не пам’ятаю хвамілії - той, шо у піджаку! Відійдіть від мікрохвона і займіть своє місто", "Депутат Заєць! Не стрибайте по залу!", "Включіть мікрохвона у задньому проході", коментар щодо проблеми із внесенням до порядку денного одного із законопроектів: "Вони хочуть впхнути невпихуєме".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.