Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стало відомо скільки українців переїхали в “русский мир”

Національне питання 15539 переглядів

Опубліковано - 18.01.2017 18:29 | Всі новини | Версія для друку

Стало відомо скільки українців переїхали в “русский мир”
Стало відомо скільки українців переїхали в “русский мир”
За даними Міністерства закордонних справ Росії, у період з 2014 по 2016 рік російське громадянство отримали майже 170 тисяч українців.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Разом з МЗС України нам таки вдалося дотиснути й отримати від РФ інформацію стосовно тих громадян України, які набули громадянства РФ і статусу біженців. Отже, згідно з нотою МЗС РФ, у період з 2014 по 2016 рік громадянства Російської Федерації набуло майже 170 тисяч громадян України", – написала Геращенко.

Зазначається, що у 2014 році російське громадянство отримали 24 тис. 141 особа, у 2015 році – 67 тис. 400 осіб, за 9 місяців 2016 року - 75 тис. 497 осіб.

"На жаль, нам не дали інформації, скільки з цих громадян виїхали з окупованого Донбасу, й очевидно, що переважна більшість вказаних громадян – це паспортизація кримчан, яких масово роблять громадянами РФ. Тепер ми будемо вимагати інформації, скільки з цих нових громадян РФ – кримчан і скільки пенсіонерів", –зазначила Геращенко.

Крім того, за 2,5 роки статус біженців у Росії отримало близько 350 українців. Зокрема, у 2014 році – 240 осіб, у 2015-му – 84 особи, у 2016-му – 31 особа.

"Примітно, в отриманій нами інформації від МЗС РФ кількість біженців трохи відрізняється від довідки місячної давності", – додала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.