Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щодо оцінок реформ в Україні експерти та населення помінялися місцями

Громадська думка 4911 переглядів

Опубліковано - 30.01.2020 16:41 | Всі новини | Версія для друку

Щодо оцінок реформ в Україні експерти та населення помінялися місцями
Щодо оцінок реформ в Україні експерти та населення помінялися місцями
На сьогодні реформи в Україні найкраще оцінює населення, дещо гірше оцінюють експерти. Хоча трохи раніше саме експертне середовище давало реформам кращі оцінки.

Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час семінару-тренінгу "Соціологія в журналістиці: як правильно розуміти та інтерпретувати дані соціологічних опитувань", що відбувся в Укрінформі.

"Фонд "Демократичні ініціативи" проводив експертні опитування, одні й ті ж питання з певним проміжком часу ми ставили населенню і експертам. Нам дуже цікаво було побачити різницю в оцінці реформ, оцінці перспектив. Раніше ми казали, що якщо говорити про оцінку наших реформ, то найкраще їх оцінювали наші закордонні колеги, далі за рівнем оцінки йшли наші експерти, і найгірше оцінювало населення. Зараз ми подивилися, ситуація дещо інша. Найкраще реформи оцінює населення, дещо гірше оцінюють експерти", - зазначила вона.

Водночас, Бекешкіна уточнила, що репрезентативно проводити експертні опитування навряд чи можливо.

"Тому, що коло експертів, по-перше, це ті, кого ми знаємо, не факт, що у нас повний реєстр кваліфікованих експертів. Свого часу на замовлення МВФ КМІС робив експертне опитування керівників громадських організацій. Але виявилося, що існує кожна десята. Причому, не на тих координатах, які зареєстровані. Опитування зробили. Але очевидно, що такий реєстр (Реєстр громадських формувань - ред.) не є діючим. Тобто, треба пам’ятати, що експертне опитування не є остаточно репрезентативним", - підкреслила Бекешкіна.

Семінар-тренінг "Соціологія в журналістиці: як правильно розуміти та інтерпретувати дані соціологічних опитувань" проводиться Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Метою семінару, який відбувся в Харкові, Краматорську, Сєвєродонецьку, Одесі, Дніпрі, Львові, Вінниці, Чернігові та Києві, є роз’яснення для представників засобів масової інформації, що потрібно знати про соцопитування, як не потрапити на "гачок" фейкових опитувань (приклади свідомого та ненавмисного оприлюднення фальшивих соцопитувань).

Зокрема, у ході обговорення порушувалися питання, щодо "маніпуляцій", які використовуються при дослідженнях, про важливість розрізнення актуальної та оціночної інформації, про пастки неповної інформації, можливі причини розбіжностей у результатах опитувань та наскільки точні репрезентативні опитування громадської думки, що означають похибки й імовірності в дослідницьких пресрелізах тощо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.