Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна виграє від змін на ринку газу в Європі

Газоват 4211 переглядів

Опубліковано - 23.06.2020 10:50 | Всі новини | Версія для друку

Україна виграє від змін на ринку газу в Європі
Україна виграє від змін на ринку газу в Європі
Європейські компанії все більше зберігають газ в Україні. Падіння попиту на енергоресурси, спричинене пандемією, а також порівняно помірна минула зима, призвела до нагромадження газу в Європі.

Європейські газосховища швидко заповнюються і компанії все більше звертають увагу на можливість зберігати газ в Україні, де розташовані найбільші в Європі сховища газу.

Можливість використовувати українські газосховища привабила такі компанії як німецькі RWE та Uniper, польську PGNiG, швейцарські торговельні компанії Axpo та DXT, пише в статті для Atlantic Council від 12 червня лондонська експертка Аура Сабадус.

«Саме цього року Україна справді просунулась в створенні хабу на основі найбільших в Європі газосховищ, розташованих в західній Україні, - говорить управляючий партнер найбільшого приватного газотрейдера в Україні компанії Енергетичні ресурси Укаїни (ЕРУ) Дейл Перрі. - Через теплу минулорічну зиму в Європі і через те, що вірус зменшив попит на газ, традиційні європейські сховища досягли максимуму запвненості. Тому ми та інші зберігаємо свій газ саме на заході України».

Виступаючи під час онлайн-конференції організованої Американсько-українською діловою радою 18 червня, Перрі зазначив, що використання українських газосховищ послаблює позиції Роісї у просуванні своїх інтересів в регіоні.



«Це вже само собою добре для України, - говорить бізнесмен про поточну ситуацію на ринку газу, - бо коли Путін звертається до Європи, він розуміє, що в теперішній ситуації, коли українські сховища заповнено на 60% і, можливо, наповненість досягне 80% перед наступною зимою, не лише Україна, але і Європа матимуть різні варіанти в постачанні газу для опалення та промисловості».

За даними «Укртрансгазу», іноземні компанії на початок червня зберігали в українських газосховищах 2 мільярди кубічних метрів газу, що майже втричі більше, ніж на відповідну дату минулого року.

«Рівень наповненості європейських газосховищ стрімко наближається до максимального. Наприклад, в Австрії він сьогодні становить майже 85%, Німеччині – 84%, Італії – 68%. В Україні цей показник – 58%. Сьогодні ми маємо близько 13 млрд куб. м вільних потужностей, конкурентоспроможні умови та унікальні можливості для ефективного використання українських газосховищ. Отже, готові і надалі залучати європейських трейдерів до співпраці», – зауважив Сергій Олексієнко, генеральний директор АТ «Укртрансгаз».

Сабадус наголошує - важливу роль тут зіграла і регуляторна реформа в газовій сфері. Так, Україна взяла на себе зобов‘язання із втілення вимог та правил Енергетичної спільноти, на 13 з 26 пунктів перетину кордону поширюються угоди про інтерконнектори, а потужності на зберігання надаватимуться на основі аукціону згідно до європейських правил, починаючи з липня 2020 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.