Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море для навчань з ВМС України

Захист держави 2772 перегляди

Опубліковано - 15.07.2020 11:22 | Всі новини | Версія для друку

Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море для навчань з ВМС України
Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море для навчань з ВМС України
Постійні підрозділи Морської групи НАТО (SNMG2) і постійні підрозділи групи протидії протимінним заходам НАТО (SNMCMG2) вдруге цього року увійшли до Чорного моря для участі у двох регіональних навчаннях, організованих болгарським та українським флотами.

Про це повідомляє пресслужба Об’єднаного командування ВМС НАТО.

"Незважаючи на пандемію COVID-19, SNMG2 неухильно виконує програму заходів, запланованих на багато місяців тому. Цей візит до Чорного моря, перший з моменту, коли я взяв команду, відповідає напряму морського командування НАТО і є ще одним прикладом виконання постійних регіональних зобов’язань НАТО з нашими союзниками та партнерами", - зазначив капітан іспанського флоту Мануель Агірре, який очолює середземноморську військово-морську групу НАТО.

За його словами, група SNMG2 прибула до Чорного моря 9 липня і складається з трьох фрегатів Іспанії, Румунії та Туреччини.

Кораблі SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), ESPS Tambre, TCG Amasra та ITS Gaeta на чолі з командуючим грецьким військовим флотом Димитріосом Кацурасом 7 липня вийшли у Чорне море, де до них приєднався румунський тральщик і з яким вони 10 липня прибули в Бургас.

"Фаза інтеграції сил в Егейському морі була важливою для того, щоб групи стала повністю здатними до виконання місії та внести свій внесок в підвищення готовності НАТО при першому розгортанні на Чорному морі", - наголосив командувач SNMCMG2 Кацурас.

"З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною, та двома регіональними партнерами, Україною та Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні. Окрім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками та регіональними партнерами", - повідомляє пресслужба Об’єднаного командування ВМС НАТО.

Заплановані візити кораблів до болгарського порту Бургас та українського порту Одеса.

Варто зазначити, що напередодні цьогорічного навчання Sea Breeze-2020, в якому візьмуть участь кораблі та авіакрило ВМС Збройних сил України, у північно-західній акваторії Чорного моря проведено 5-денний збір-похід кораблів катерів та суден українського флоту з метою відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрації їх присутності в Чорноморському регіоні.

Згідно з узгодженим у травні цього року планом проведення Sea Breeze -2020, учасники міжнародного навчання відпрацьовуватимуть завдання виключно у морській фазі із залученням авіації. Участь у Sea Breeze-2020 візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.

Як повідомлялося раніше, торік з 1 по 12 липня на півдні України відбулись навчання Sea Breeze-2019, в якому взяли участь майже 3 тисячі військових із 19 країн. Навчання проходили у чотири етапи. Основні зусилля під час навчань були спрямовані на відпрацювання контролю та захисту морських комунікацій, важливої берегової інфраструктури.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.