Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чверть українців кажуть про погіршення ситуації з правами і вважають ефективним захищати їх через ЗМІ

Громадська думка 1914 переглядів

Опубліковано - 10.12.2020 15:40 | Всі новини | Версія для друку

Чверть українців кажуть про погіршення ситуації з правами і вважають ефективним захищати їх через ЗМІ
Чверть українців кажуть про погіршення ситуації з правами і вважають ефективним захищати їх через ЗМІ
Кожен четвертий українець (25,8% опитаних) вважає, що за останній рік ситуація із забезпеченням в Україні прав людини та основоположних свобод погіршилася.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Згідно з результатами дослідження, 83,9% респондентів заявили, що найбільш важливою цінністю для прав людини є свобода, 72,5% – справедливість, 63,5% – безпека, 60,4% – гідність, 56,8% – відповідальність, 56,5% – рівність, 53,2% – вільний розвиток особистості, 48,1% – законослухняність, 48% – порядок і 46,5% – матеріальне забезпечення.

Серед найбільш важливих прав людини (80,2%) респондентів обрали право на життя.

Водночас 23,3% опитаних вважають звернення до засобів масової інформації найбільш ефективним способом захисту прав людини в Україні.

Крім того 20,9% висловилися за те, що захищати свої права треба через звернення до суду, 19,6% – звернення до Європейського суду з прав людини, 16% – звернення до родичів і пошук потрібних знайомств, 15,4% – звернення до поліції, 14,3% – звернення до прокуратури, 13,1% – звернення до міжнародних організацій, 12,8% – звернення до адвокатів, 3,7% – вирішувати все власними силами, зокрема із застосуванням зброї, якщо необхідно, а 21,5% вважають, що взагалі немає способів захистити свої права.

На запитання, чи були ситуації, коли права респондентів чи їхніх близьких порушували, 8,8% відповіли, що їх порушують постійно, 20% – порушення іноді відбуваються, 19% – порушення відбуваються епізодично (1-2 рази), 35,9% – порушень не відбувалося.

Водночас лише 19,3% опитаних заявили, що намагалися в разі порушення прав захищати їх, і в більшості випадків це їм вдавалося.

Дослідження тривало з 6 до 19 жовтня в усіх областях України, крім непідконтрольних уряду територій. Загалом соціологи через особисті інтерв’ю опитали 2002 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%. Опитування проводив Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва у співпраці з Центром про права людини ZMINA за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

10 грудня у світі відзначають День прав людини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.