Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після окупації у Криму зафіксували 43 випадки насильницьких зникнень

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 1587 переглядів

Опубліковано - 1.04.2021 09:08 | Всі новини | Версія для друку

Після окупації у Криму зафіксували 43 випадки насильницьких зникнень
Після окупації у Криму зафіксували 43 випадки насильницьких зникнень
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) встановило 43 випадки насильницьких зникнень людей у Криму після окупації півострова Росією у 2014 році.

Про це йдеться в інформаційній довідці, оприлюдненій 31 березня Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні.

«З початку окупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя (Україна) у 2014 році УВКПЛ задокументувало 43 випадки насильницького зникнення у Криму», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що насильницькі зникнення вчинялися здебільшого в формі викрадення; серед жертв – 39 чоловіків і 4 жінки.

Перший задокументований випадок насильницького зникнення був 3 березня 2014 року, а найостанніший за часом – 23 травня 2018 року.

Як йдеться в інформаційній довідці, із 43 жертв насильницького зникнення 11 осіб (усі – чоловіки) залишаються зниклими безвісти, а один чоловік перебуває під вартою.

«Насильницькі зникнення вчинялися, ймовірно, озброєними групами, такими як самооборона Криму і козацькі групи; представниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації; іншими правоохоронними органами, зокрема поліцією Криму», - підкреслили автори документа.

За даними УВКПЛ, викрадачі застосовували катування і жорстоке поводження з метою змусити жертв дати свідчення проти самих себе або свідчити проти інших, а також як помсту за їхню політичну позицію або зв’язок з політичними організаціями.

При цьому в документі констатується, що жодна особа не була притягнута до відповідальності у зв’язку з будь-якими з насильницьких зникнень, а також за випадки катувань і жорстокого поводження, задокументованими УВКПЛ.

Як повідомлялося раніше, Росія у лютому 2014 року розпочала збройну агресію проти України, захопивши частину її території – Крим.

16 березня 2014 року на окупованому півострові Росія провела так званий референдум щодо статусу Криму, а вже через два дні, 18 березня 2014 року, в Кремлі відбулось підписання так званого Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації.

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами фальсифікований кримський референдум нелегітимним.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.