Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міська влада Дніпропетровська навмисно знищує електротранспорт

Добробут Регіон: Дніпропетровська область 7208 переглядів

Опубліковано - 2.06.2010 16:41 | Всі новини | Версія для друку

Міська влада Дніпропетровська навмисно знищує електротранспорт
Міська влада Дніпропетровська навмисно знищує електротранспорт
Міська влада Дніпропетровська має намір знищити електротранспорт на догоду приватним перевізникам і власникам маршрутних таксі.

З такою заявою виступили ряд дніпропетровських політиків, експертів і представників громадських організацій.

На їхню думку ситуація в галузі дійшла до критичної межі, коли 27 травня зійшов з рейок і зіткнувся з деревом трамвай з двох вагонів маршруту № 1, в якому було 65 пасажирів. В результаті аварії постраждало 17 осіб. Одна з потерпілих згодом від одержаних травм померла.

За словами в.о. директора ДКП «Дніпропетровський електротранспорт» Володимира Карпенка, очолюване ним підприємство перебуває в глибокій кризі і його давно пора «виносити вперед ногами». «Ми одержали 4 тролейбуси в 2007 році і 4 – в 2008-му. Трамваї останній раз ми отримували в 2004 році. Назвати ці 28 машин новими буде неправильно – це техніка, яка була в експлуатації, з Німеччини. Там ці машини зняли з експлуатації, у нас же ці трамваї на сьогодні – найкращі. Вони працюють на маршруті № 1. Відтоді в депо не надходило жодного нового трамвая», - відзначив Володимир Карпенко. Ускладнює ситуацію багатомісячна заборгованість із зарплати перед працівниками галузі. А аварія, що трапилася 27 травня, виявила катастрофічний рівень зношеності колії, відзначив Карпенко.

У доведенні міського електротранспорту до критичного стану експерти і політики звинувачують міську влду. В першу чергу депутата дніпропетровської міськради, лідера громадської організації «Громадська сила» Загіда Краснова, який діє з мовчазної згоди дніпропетровського міського голови Івана Куліченка. Координатор громадської організації ГРАД Андрій Денисенко бачить основну причину проблем з електротранспортом в потужному лобі власників маршрутних таксі серед депутатської більшості Дніпропетровської міськради. «Я маю на увазі депутата Ігоря Сухова і цілий ряд депутатів, підконтрольних керівникові більшості в міськраді Загіду Краснову. Впродовж багатьох років проводилася політика недофінансування ДКП «Дніпропетровський електротранспорт». Давайте називати речі своїми іменами. Краснов і Куліченко зробили все, щоб впродовж останніх років «пустити під ніж» міський електротранспорт разом з його рухомим складом і інфраструктурою», - упевнений Андрій Денисенко.
На сьогодні у дніпропетровців просто немає альтернативи маршрутним таксі, які є фактично монополістами у сфері міських громадських перевезень. На думку депутата Дніпропетровської міськради Ігоря Кучина, причина плачевного стану міських трамваїв і тролейбусів полягає в некомпетентності та безгосподарності чиновників Дніпропетровської міськради. Політик вважає, що для зміни ситуації необхідно змінити сам принцип управління транспортними потоками в місті. «Ситуація, коли городяни не мають можливості вибору, яким видом транспорту їм користуватися, недопустима. Управлінню транспорту і зв’язку Дніпропетровської міської ради необхідно створити транспортну мережу так, щоб в центрі міста маршрути трамваїв, тролейбусів і маршрутних таксі були розведені. Це дозволило б зменшити кількість заторів в центрі міста і дало б можливість ДКП «Дніпропетровський електротранспорт» самостійно заробляти», - заявив Ігор Кучин.

При цьому Денисенко впевнений, що слабкий менеджмент управління транспорту і зв’язку - це результат політичної волі керівників більшості в міськраді. «Кадри, які вирішують все, — це Загід Краснов і його команда, об’єднана в «Громадській силі». Ми повинні розуміти, що така маршрутна мережа і постійне зменшення кількості тролейбусів і трамваїв на вулицях міста — це добре продумана політика знищення міського електротранспорту на благо приватним перевізникам і їх лобі в Дніпропетровській міськраді», - сказав Денисенко.

Як повідомлялося раніше, 12 травня працівники ДКП «Дніпропетровський електротранспорт» вишли на мітинг під стіни Дніпропетровської міськради з вимогою погасити заборгованість із заробітної плати, яка на той момент становила майже 20 млн. грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.