Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кримський парламент вирішив усі проблеми, крім референдуму...

Влада 7954 перегляди

Опубліковано - 18.10.2006 15:43 | Всі новини | Версія для друку

Кримський парламент вирішив усі проблеми, крім референдуму...
Кримський парламент вирішив усі проблеми, крім референдуму...
Верховна Рада Криму направила звернення до Президента Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради Олександра Мороза і Прем’єр-міністра Віктора Януковича із закликом організувати референдум про статус російської мови в Україні.

Про це говориться в зверненні Ради Криму, текст якого був затверджений сьогодні на засіданні сесії.

Крім того, депутати в своєму зверненні просять владу гарантувати вільний розвиток і захист прав громадян на використання державної, російської та інших мов національних меншин у всіх сферах суспільного життя Криму.

Також Рада Криму запропонувала закріпити за російською мовою статус регіональної в регіонах з більшістю російськомовного населення.

Рада Криму також просить не допустити затвердження існуючого проекту Концепції державної мовної політики і ухвалення проекту Закону України “Про внесення змін до Закону “Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов і мов меншин”, надавши їх для попереднього громадського обговорення і незалежної наукової експертизи.

Крім того, Рада Криму просить владу утворити Міністерство у справах національностей з метою формування і реалізації етнонаціональної політики.

Рада Криму також направила в Кабінет Міністрів звернення про необхідність ухвалення проекту Державної програми розвитку і функціонування російської мови і мов нацменшин, а також проекти внесення змін до Цивільно-процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства і до 13 законів у частині використання російської мови.

Як повідомлялося, 22 лютого Рада Криму ухвалила рішення провести 26 березня республіканський (місцевий) консультативний референдум з питання про надання російській мові статусу другої державної.

Референдум був призначений на підставі 300 тис. підписів, які на його підтримку зібрав Кримський виборчий блок “За Януковича”, до якого входять Партія регіонів, “Російський блок” і Російська община Криму.

Прокурор Криму Віктор Шемчук опротестував рішення Ради в Господарському суді Криму.

9 березня суд почав розгляд позову Шемчука.

Від “Аратти”: Отже, можна відзначити, що в АР Крим всі головні проблеми виборців достроково вирішено. Вже, мабуть, немає безробіття, не існує проблем із створення нормативної бази для розвитку сільського господарства, оздоровчої інфраструктури... Сусідні країни-конкуренти лікті гризуть від заздрощів, як побачать сервіс кримських курортів... А міцевий бюджет вже давно став донором для усіх країн Чорномор'я та на позиках заробляє неабиякі проценти, вкладаючи ці гроші у соціальне благодєнствіє виборців... Оце тільки й залишилося, що вирішити, врешті, проблему із статусом російскої мови! Тільки Київ не дає. Теж від заздрощів, напевно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.