Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поспішати не треба

Він і Вона 18275 переглядів

Опубліковано - 18.10.2006 20:37 | Всі новини | Версія для друку

Підлітки часто плутають статевий потяг і кохання
Підлітки часто плутають статевий потяг і кохання
Психологи з`ясували, що ранній сексуальний досвід провокує затяжну депресію та навіть самогубство.

Американські психологи Джин Туенге та Кірк Джонсон провели дослідження і з'ясували, що ранній сексуальний досвід сприяє розвитку підліткової депресії і навіть може привести до суїциду. Російські фахівці в цілому підтверджують висновки заокеанських колег: секс – це міна з годинниковим механізмом, яка при необережному поводженні може буквально знищити психіку підлітків.

Понад 25% сексуально активних дівчат-тинейджерів страждають від депресії. Серед їх ровесниць, що не займаються сексом, тільки 7,7% мають психологічні проблеми. У хлопчиків ці показники трохи нижчі – 8,3% і 3,4% відповідно. Про це свідчать дані американського дослідника Кірка Джонсона. Учений прийшов до висновку, що статеві зв'язки чинять украй негативну дію на психіку підлітків. На його думку, для гармонічного розвитку особистості перший сексуальний досвід потрібно отримувати не раніше свого повноліття. У США це 21 рік. З цією точкою зору погоджується і доктор психології Джин Туенге. Збираючи матеріал для своєї книги «Покоління Я», вчена опитала 1,3 млн. молодих американців і з'ясувала, що з депресією вони стикаються набагато частіше, ніж попередні покоління. При цьому у сучасної молоді найвільніші, мабуть, за всю історію людства, погляди на секс.

Російські учені також погоджуються з такими висновками. «Лібералізація відбувається у всьому світі, тому результати дослідження американців застосовні і для Росії, і для Європи, – заявив сексолог Сергій Агарков. – Основна проблема лібералізації у тому, що люди низького культурного рівня не розуміють: свобода – це відповідальність. Вони не знають, як нею користуватися. Звідси і депресії, і психологічний дискомфорт».

Наслідки можуть бути і страшнішими. Американські учені підрахували, що дівчата, що рано розлучилися з незайманістю, здійснюють самогубства в три рази частіше, ніж їх ровесниці, що не вступали в сексуальні контакти. Серед хлопців цей показник ще вищий. Молоді люди, що вступили у статеві стосунки в підлітковому віці, накладають на себе руки в шість разів частіше.

«Справді, ранній секс може мати тяжкі наслідки, – повідомила психолог центру «Мій тренінг» Світлана Крісько. – Справа у тому, що на кожному етапі розвитку в людині формуються певні психічні функції. Так, від 12 до 15 і навіть до 18 років закладається таке поняття, як вірність. Потім до 25 років відбувається усвідомлення поняття кохання. Ранній секс приводить до збою поетапного формування особи. Виходить, що підлітки реалізують за допомогою сексу тільки грубу енергію, не розуміючи, що таке кохання. Молоді дівчата часто починають думати, що за допомогою сексу їм вдасться прив'язати до себе партнера, але таким чином вони його тільки відштовхують. А оскільки дівчатам властиво прив'язуватися до людини після близьких стосунків, вони часто вирішуються на самогубство через невдале кохання. Тому сексуальне життя потрібно починати не раніше 18 років, коли вже проходять всі основні етапи формування особи».

Утім, експерти вважають, що до раннього сексу не можна відноситися однозначно негативно. «Наприклад, підліткам по 14–15 років, вони вступили в сексуальний зв'язок. Якщо вони кохають один усеого – все нормально, – вважає пан Агарков. – Нехай навіть вони розлучаться через два роки, але у них з'явився досвід. Так, якщо молоді люди не кохають один одного, що, звичайно, буває дуже часто, це може нашкодити. Але тут суспільство повинне зрозуміти – фізіологічні функції самі по собі не винні, і їх не можна заперечувати. Не можна встановлювати заборони!»

Безглуздя заборон визнають і психологи. Вони більше стурбовані неправильним вихованням підлітків. «Сучасні діти погано розрізняють поняття кохання і сексу. Вони просто дезінформовані, – розповіла психолог Марія Стиськіна. – При цьому у дітей є потреба кохати і бути коханими. Потрібно не забороняти їм секс, оскільки заборонами нічого не доб'єшся, а заповнювати потребу в коханні. Не випадково завжди особливою популярністю користувалися уроки словесності. Через літературу дітей навчали, яким має бути кохання».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.