Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Секретаріат радить Президенту ветувати бюджет. Уряд налаштований оптимістично

Влада 7599 переглядів

Опубліковано - 6.12.2006 18:44 | Всі новини | Версія для друку

Секретаріат радить Президенту ветувати бюджет. Уряд налаштований оптимістично
Секретаріат радить Президенту ветувати бюджет. Уряд налаштований оптимістично
Секретаріат Президента вважає, що Верховна Рада прийняла закон “Про Державний бюджет на 2007 рік” без урахування серії пропозицій Глави держави Віктора Ющенка, які він вносив в процесі підготовки законопроекту.

Про це повідомив на брифінгу керівник служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Олександр Шлапак.

Він пояснив, що Президент просив встановити вищий показник прожиткового мінімуму на 2007 рік і занепокоєний тим, що на наступний рік встановлені нижчі темпи зростання соціальних стандартів. “Президент вважає, що рівень, який закладався в держбюджеті 2007 року, значно нижче за реальний рівень прожиткового мінімуму”, - зауважив Шлапак.

За його даними, на 1 листопада прожитковий мінімум становив 391 гривню, а на 1 січня він становитиме 405 гривень, тоді як парламент встановив в бюджеті на рівні 380 гривень. З цим стандартом, нагадав Шлапак, пов’язані інші соціальні показники, зокрема розмір мінімальної пенсії.

Шлапак зауважив, що не отримав чіткого роз’яснення в парламентському бюджетному комітеті, яким чином були проведені розрахунки цього показника.

Крім того парламент не врахував у Держбюджеті побажання Президента щодо фінансування Збройних сил. Йдеться зокрема про необхідність вирівняти зарплати військовослужбовців і службовців інших військових формувань. “Ця позиція Президента також врахована не була”, - наголосив Шлапак.

Також, за його словами, у Президента було побажання виключити з бюджету середньострокові позики Міністерства фінансів і він був проти змін в закон про податок на додану вартість, які вводили можливість вексельних розрахунків при імпорті в Україну деяких товарів.

У зв’язку з цим Шлапак буде рекомендувати Ющенку не підписувати цей Держбюджет. “Я особисто рекомендуватиму не підписувати такий закон про бюджет”, - наголосив він.

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров висловив надію, що Президент України Віктор Ющенко підпише прийнятий сьогодні Верховною Радою України Закон "Про державний бюджет України на 2007 рік".

Азаров зазначив, що уряд прислухався до рекомендацій Президента і виділив в окремий закон зміни в систему оподатковування, питання приватизації і т.п.

За словами першого віце-прем’єра, Верховна Рада в заключних положеннях у держбюджет врахувала й інші зауваження глави держави. Зокрема, у заключних положеннях бюджету передбачено, що у випадку перевищення реальних темпів інфляції над прогнозованими, уряд буде подавати свої пропозиції щодо відповідної зміни розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати.

Азаров також відмітив, що в держбюджеті передбачене зобов’язання Кабінету міністрів України протягом першого кварталу 2007 року вивчити питання відповідності заробітних плат військовослужбовців Збройних Сил України заробітним платам працівників Міністерства внутрішніх справ і ін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.