Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Електорат Партії регіонів не визначився з новими симпатіями

Вибори-2012 6994 перегляди

Опубліковано - 15.02.2012 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Електорат Партії регіонів не визначився з новими симпатіями
Електорат Партії регіонів не визначився з новими симпатіями
Незважаючи на втрату Партією регіонів підтримки населення, після виборів більшість у Верховній Раді буде пропрезидентська.

Таку думку в інтерв’ю журналу "Forbes" висловила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Накопичуються грошові ресурси, щоб підкинути що-небудь перед виборами бюджетникам, пенсіонерам. Навіть якщо "сині" програють за партійними списками, вони наберуть більшість у мажоритарних округах", - пояснила вона.

При цьому, зазначила вона, шанси Блоку Юлії Тимошенко на сході України, як і раніше, невеликі, у той час як на заході країни у БЮТ є безліч конкурентів.

"Рейтинг росте і вперше з весни 2010-го перевищив рейтинг Партії регіонів, щоправда, поки лише на один процентний пункт. Але Тимошенко навряд чи підтримають на Сході. А на Заході України її позиції підриваються "Фронтом змін", Тягнибоком, Гриценком", - сказала Бекешкіна.

Водночас на сході у зв’язку з падінням рейтингу ПР (з 60% навесні 2010-го до 36% на сьогодні) збільшується кількість "тих, хто не визначився". На сході, за словами експерта, таких лише 12%.

"Для політичних сил складається дуже хороша ситуація: простіше вплинути на електорат, який не визначився, ніж відбивати його у конкурентів", - додала соціолог.

Разом з тим Бекешкіна прогнозує, що на президентських виборах-2015 "протистояння буде жорсткішим, ніж у 2004 році".

"Після Помаранчевої революції було менше причин для помсти. Приводів для розправ над командою Януковича достатньо. І у Януковича багато стимулів, аби за будь-яку ціну триматися за владу", - підкреслила експерт.

Бекешкіна зазначила, що вибори в парламент будуть показовими для прогнозування результату другого туру президентських виборів.

"Якщо Партія регіонів програє за партійними списками, це означає, що в другому турі Янукович теж може програти. В цьому випадку мажоритарники з пропрезидентської більшості будуть постійно озиратися на опозицію, намагатися не псувати з нею стосунки", - вважає соціолог.

Що стосується політичного майбутнього нинішнього віце-прем’єра Сергія Тігіпка, Бекешкіна зазначила, що зараз він стабільно набирає близько 4% голосів проти 11% навесні 2010-го.

"Якби він пішов у політику, а не в чиновники, сьогодні був би реальною альтернативою Януковичу", - переконана Бекешкіна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.