Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Регіонали вже метикують: чи не перенести вибори?

Вибори-2012 5816 переглядів

Опубліковано - 6.03.2012 17:30 | Всі новини | Версія для друку

Регіонали вже метикують: чи не перенести вибори?
Регіонали вже метикують: чи не перенести вибори?
Народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов вважає, що парламентські вибори в Україні краще було б провести влітку.

Як повідомили в Інституті Горшеніна, про це Лук’янов сказав, коментуючи результати опитування народних депутатів, проведеного інститутом, в якому 88,4% респондентів висловилися за проведення наступних парламентських виборів у жовтні 2012 року, а 7,5% опитаних - за синхронізацію виборів із президентськими в 2015 році.

На думку Лук’янова, було б добре, якби парламентські вибори відбулися в Україні раніше жовтня 2012 року.

«Я розумію, що в березні вони вже не відбудуться, але якби вони відбулися, скажімо, наприкінці літа, то було б тільки краще. Бюджетний процес у нас як раз припадає саме на виборчу кампанію. Якщо старий парламент не прийме бюджет, то новообраний парламент вчасно бюджет навряд чи зможе прийняти. А затримка бюджетного процесу веде до того, що не буде ніяких капітальних витрат упродовж першого кварталу. Відсутність державних видатків за програмами розвитку негативно впливає на економічне зростання », - сказав він.

Коментуючи дані опитування, що 39,4% народних депутатів ще не визначилися, чи будуть вони брати участь у наступних парламентських виборах, при цьому 88,4% опитаних висловлюються за проведення наступних виборів у жовтні 2012 року, Лук’янов висловив думку, що багато народних депутатів ще не визначилися зі своєю участю в майбутніх парламентських виборах, оскільки до дня голосування ще достатньо багато часу.

«Це спростовує той міф, що у депутата в голові лише вибори. До виборів ще досить далеко, і багато хто зайняті більше своєю роботою в комітетах і у Верховній Раді. Я думаю, що ті, хто працює в округах, більше розуміють, що ті питання, які сьогодні ставлять їхні виборці, визначать їхню подальшу долю на дільниці. А ті депутати, які не сфокусувалися на дільниці, не визначилися - треба це їм чи не треба - менше сфокусовані на продовженні своєї роботи у Верховній Раді», - вважає Лук’янов.

Народний депутат від Комуністичної партії України Олександр Голуб пов’язує таку невизначеність депутатів з участю у виборах з тим, що, крім політичного протистояння між різними політичними силами, існує політичне протистояння між різними угрупованнями всередині цих політичних сил. «Це накладає невизначеність на дії тих чи інших народних депутатів», - вважає Голуб.

На його думку, той факт, що більшість народних депутатів ще не визначилися зі своєю участю в майбутніх парламентських виборах також пов’язаний із законодавчою невизначеністю. «Є звернення до Конституційного Суду, і невідома остаточна доля закону, що дозволяє одночасне балотування за списками і за округом. Саме ця норма сьогодні стримує народних депутатів від прийняття остаточного рішення. Крім того, цілий ряд колег, напевно, ще не знають про те, які будуть внутріпартійні розклади. У першу чергу, безумовно, це стосується великих фракцій, таких як Партія регіонів чи БЮТ », - вважає Голуб.

При цьому він зазначив, що парламентські вибори мають відбутися восени 2012 року. «Цілком очевидно, що у партії влади немає можливості пролонгувати термін цього парламенту з тим, щоб він був достатньо легітимним і визнаний громадськістю. Мені сьогодні важко уявити якісь надзвичайні події, які могли б відкласти ці вибори до 2015 року. Хоча ми пам’ятаємо, що Президент не раз висловлював ідею про те, що він не проти поєднання президентських і парламентських виборів», - сказав Голуб.

Науковий директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань вважає, що більшість народних депутатів хотіли б йти на майбутні парламентські вибори за партійними списками. «Але ми розуміємо, що з п’ятивідсотковим бар’єром частина маленьких партій просто «пролітає», а зі списками партій побільше - невідомо, чи візьмуть їх туди. Також невідомо, яка буде остаточна конфігурація на виборах, кого великі партії будуть включати в свої партійні списки. Крім того, народні депутати чекають на рішення Конституційного Суду - чи можна одночасно балотуватися за мажоритарними округами і за партійними списками», - сказав політолог.

На його думку, на сьогоднішній день роль парламенту при прийнятті важливих для країни рішень знівельована. «Про що ж думали, коли подавали звернення до Конституційного Суду? Звичайно, в нинішній ситуації парламент просто зведений до рівня органу, який штампує рішення, які приймають на Банковій. Якійсь частини депутатів це вигідно. Тому що дуже зручно, коли тобі не треба думати - голосуєш так, як махнула рука Чечетова.

З іншого боку, очевидно, що для людей активних і думаючих, які серед депутатів все ж таки є, очевидно, що не можна не розуміти ту роль, в якій опинився парламент. Ось у Франції - домінуюча роль президента, але уряд формується за результатами парламентських виборів. І він (уряд) несе парламентську відповідальність, парламент може відправити уряд у відставку. Можливості Президента для того, щоб тиснути на уряд, знімати міністрів чи навіть прем’єр-міністра, обмежені. У нас це не так», - зазначив Гарань.

При цьому він негативно оцінив те, що серед народних депутатів знайшлися ті, хто підтримує перенесення парламентських виборів на більш віддалений час, ніж жовтень 2012 року. «Будь-яка розсудлива людина не може підтримати перенесення на 2015 рік. Тому що це просто відкрита диктатура. Більшість депутатів, принаймні, формально, погоджуються з тим, що так робити не можна. Але ось ті, хто так не вважає - це жахливо, що у нас є депутати, які можуть думати таким чином», - сказав експерт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.