Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні Земля розминеться з потенційно небезпечним астероїдом

У світі науки 6266 переглядів

Опубліковано - 9.01.2013 14:46 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні Земля розминеться з потенційно небезпечним астероїдом
Сьогодні Земля розминеться з потенційно небезпечним астероїдом
Цьогоріч цей потенційно загрозливий Землі астероїд під назвою Апофіс пролетить в середу о 17:43 на відстані 14,46 мільйонів кілометрів від нашої планети.

300-метровий астероїд Апофіс (2004 MN4) привертає велику увагу, оскільки він поки що є найсерйознішою відомої космічною загрозою для Землі.

У квітні 2029 року це небесне тіло пройде від нашої планети на відстані лише близько 36 тисяч кілометрів, тобто на висоті орбіт геостаціонарних супутників. Опинившись в безпосередній близькості від Землі, Апофіс може змінити свою орбіту так, що при наступному зближенні з планетою в 2036 році може зіткнутися з нею.

Наближення астероїда до Землі у 2013 році можна безкоштовно переглянути на сайті Slooh.com, де його переміщення фіксуватиме спеціальна камера.

Як повідомлялося раніше, російські вчені планують відправити до астероїда Апофіс автоматичну дослідну станцію, яка залишить поруч з ним штучний супутник-радіомаяк, що дозволить з високою точністю визначити орбіту астероїда і з’ясувати, наскільки велика вірогідність його зіткнення із Землею.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.