Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чим Грузія приваблює наших співвітчизників

Українці в світі 21225 переглядів

Опубліковано - 11.01.2013 14:31 | Всі новини | Версія для друку

Чим  Грузія приваблює наших співвітчизників
Чим Грузія приваблює наших співвітчизників
Все більше наших співвітчизників шукають щастя за межами України, відкриваючи власну справу в тих країнах, які надають більше можливостей для ведення бізнесу. Однією з таких країн, яка гостинно приймає українців, стала Грузія.

Про це йде мова у матеріалі ICTV.

Ще три роки тому Дарина та Кирило почали подорожувати. За цей час об’їздили всю південно-східну Азію. Жили у спекотному Таїланді, Індонезії, Малайзії та Камбоджі. Та от - вже місяць їхня нова домівка – грузинський курорт Гудаурі.

«Мандрівка розпочалася на початку жовтня. Виїхали з Києва, три тижні по Грузії, три тижні по Туреччині на машині. Потім повернулися сюди, тут і залишилися. Нам хотілося снігу, тому що ми два роки його не бачили вже», - розповідає власниця хостелу в Гудаурі Дарина Дихтяренко.

Снігу тут більш, ніж вдосталь. А ще – нема відбою від туристів. А тому, не довго думаючи, подружжя придбало старий будиночок неподалік гірськолижних схилів. Зробили там ремонт, поставили газову пічку – і відкрили готель, правда, для не дуже вибагливих туристів. Дарина каже – з малечку чула про грузинську гостинність, але яка вона насправді – дізналася лише тут.
Гудаурі. Фото - biotin.livejournal.com
Гудаурі. Фото - biotin.livejournal.com
«Грузини – дуже хороші люди. Вони всю дуже гостинні. Можна просто йти вулицею, і люди кличуть до дому – приходьте, залишайтеся в нас жити, скільки схочете, ось вам їжа, ось вам постіль, пральна машина, все для вас», - каже Дарина.

Ще більше про життя в Грузії знає фотограф Олександр Петін. Рік тому він вперше приїхав у Тбілісі – відсвяткувати з родиною новий рік. Відтоді так закохався у це місто, що переїхав сюди жити і відкрив власне кафе-студію у самісінькому центрі.

Вдень - він тут фотограф, а щойно приходять перші клієнти стає і кухарем, і прибиральником і охоронцем. Каже – обожнює грузинів, та от коли доходить до діла, краще все зробити самому.

«Домовитися трошки складніше. Це якась необов’язковість, до якої ти звикаєш і яка майже являється національною рисою. Якщо сказали – то вони зроблять», - каже Олександр.

І саме цим Грузія приваблює не лише охочих відкрити тут власну справу, а й просто відпочити душею, занурившись у світ розміреного життя за келихом вина на стареньких вуличках Тбілісі, у мандаринових садах Батумі чи серед високих гірських скель Кавказу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.