Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Життя з’явилося за мільярди років до створення Землі

У світі науки 9661 перегляд

Опубліковано - 28.05.2013 15:33 | Всі новини | Версія для друку

Життя з’явилося за мільярди років до створення Землі
Життя з’явилося за мільярди років до створення Землі
Американські дослідники припустили, що знаменитий закон Мура, дія якого - в оригіналі - поширюється на транзистори, насправді набагато більш універсальний.

Американські дослідники припустили, що знаменитий закон Мура, дія якого - в оригіналі - поширюється на транзистори, насправді набагато більш універсальний.

Генетик Олексій Шаров з Національного інституту старіння і біолог Річард Гордон з Морської лабораторії (Флорида, США) застосували закон Мура до біологічних систем. І отримали сенсаційні результати: життя зародилося не на Землі, а в якомусь місці, яке існувало ще до утворення нашої планети.

За допомогою закону Мура цілком реально передбачити майбутнє. А Шаров і Гордон взялися вирішувати зворотну задачу - спробували змалювати минуле. Для чого розробили спеціальні алгоритми, пише "Комсомольская правда".

Перш ніж застосувати свої алгоритми до біології, вчені перевірили їх на напівпровідниковій техніці, завдяки якій закон Мура і отримав право на існування. Вирахували, що перший чіп повинен був з’явитися в 1960 році. А так воно і було.

Після успішної перевірки Шаров і Гордон замінили у своїх обчисленнях електронні елементи на нуклеотиди - будівельні блоки, що ускладнювалися в процесі еволюції молекул ДНК і РНК. І отримали, що життя зародилося 10 мільярдів років тому. Виходить, не Земля колиска живого. Адже їй всього 4,5 мільярда років. Виходить, що життя з’явилася до того, як утворилася наша планета. Тобто десь в іншому місці.

Закон Мура — емпіричне спостереження, зроблене в 1965 році (через шість років після винаходу інтегральної схеми), у процесі підготовки виступу Гордоном Муром (одним із засновників компанії Intel). Він висловив припущення, що кількість транзисторів на кристалі мікросхеми буде подвоюватися кожні 24 місяці. Створивши графік зростання продуктивності запам’ятовуючих мікросхем, він виявив закономірність: нові моделі мікросхем розроблялися через більш-менш однакові періоди (18-24 міс.) після появи їхніх попередників. При цьому їхня місткість зростала щоразу приблизно вдвічі. Якщо така тенденція продовжиться, уклав Мур, то потужність обчислювальних пристроїв експоненціально зросте протягом відносно короткого проміжку часу. У 2007 році Мур заявив — очевидно, що його закон незабаром перестане діяти через атомарну природу речовини і обмеження швидкості світла

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.