Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Власенко заявив, що Україна відмовляється виконувати рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко

Пістолетне право 6269 переглядів

Опубліковано - 22.08.2013 14:16 | Всі новини | Версія для друку

Власенко заявив, що Україна відмовляється виконувати рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко
Власенко заявив, що Україна відмовляється виконувати рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко
Україна відмовилася виконувати рішення Європейського суду з прав людини, який визнав арешт екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко незаконним, вважає Сергій Власенко.

Про це на прес-конференції у Харкові заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він наголосив, що 30 липня рішення ЄСПЛ набуло чинності, 1 серпня захист Тимошенко подав до Верховного Суду України через Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та громадянських справ заяву з вимогою переглянути вирок у «газовій» справі, 5 серпня захист передав до Вищого спецсуду лист ЄСПЛ, в якому статус рішення визнається остаточним.

Власенко підкреслив, що за законом Вищий спецсуд до 19 серпня мав ухвалити рішення про передання заяви до Верховного Суду, але не зробив цього.

За словами захисника, станом на вчорашній вечір справа «перебуває на вивченні». «Ми не знаємо, що там можна вивчати протягом п’ятнадцяти днів», - сказав Власенко.

«Захист про це сьогодні поінформує Комітет міністрів Ради Європи. Ми вважаємо, що Українська держава відмовилася виконувати рішення Європейського суду», - підкреслив захисник.

Власенко зауважив, що захист проситиме Комітет міністрів РЄ використати «всі свої повноваження, зокрема передбачені статтею №6 Європейської конвенції з прав людини, щодо надання Україні обов’язкових вказівок з виконання цього рішення, включаючи вказівки щодо загальних заходів, а також додаткових індивідуальних заходів, відповідно до Європейської конвенції й українського законодавства».

Як повідомлялося раніше, 1 серпня захист колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко подав до Верховного Суду України через Вищий спеціалізований суд заяву з вимогою переглянути «політично вмотивований» вирок у «газовій» справі.

Довідка. Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові.

З травня 2012 року через погіршення здоров’я Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні «Укрзалізниці» у Харкові.

30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини визнав незаконним, політично мотивованим та свавільним арешт Тимошенко 5 серпня 2011 року у рамках судового розгляду так званої "газової" справи.

Одразу після оголошення рішення Європейського суду країни Європейського Союзу, США та міжнародні організації закликали владу України негайно його виконати та звільнити Тимошенко.

18 липня у прес-службі Міністерства юстиції заявили, що Україна виконала рішення ЄСПЛ за скаргою Тимошенко
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.