Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експерти вимагають захистити маленьких дітей від гаджетів

Охорона здоров`я 18955 переглядів

Опубліковано - 22.09.2015 01:59 | Всі новини | Версія для друку

Експерти вимагають захистити маленьких дітей від гаджетів
Експерти вимагають захистити маленьких дітей від гаджетів
За словами фахівців з компанії Childwise, майже кожна десята дитина молодша 4 років грає в ігри або дивиться телепередачі на планшеті, лежачи в ліжку. А батьки чудово знають, що це негативно впливає на здоров’я дитини.

Дослідники опитали понад тисячу тат і мам дітей у віці від 6 місяців до 4 років, пише The Daily Mail.

Дослідження показало: дошкільнята все частіше заходять у додатки з мобільних телефонів батьків. При цьому у багатьох вже є власні електронні пристрої. 7% дітей дивляться телевізор вночі (на 4% більше, ніж торік). Крім того, минулого року діти витрачали на перегляд телепередач 2,4 години, а в цьому - 2,6 години.

73% дітей молодших за 4 роки користуються комп’ютерами і мобільними телефонами в порівнянні з 27% в 2012 році. У 29% дошкільнят є свій планшет. Торік цим могли похвалитися тільки 27%. Діти в основному дивляться на планшетах телепередачі і відео, грають в ігри і користуються додатками.

Майже 50% дошкільнят, принаймні, раз у житті користувалися додатками. Більше ніж кожен третій робить це щотижня. Крім того, у 30% маленьких дітей є ігрова приставка.

Дослідники вкрай стурбовані такими результатами. Вони вважають, що батьки не повинні дозволяти дітям занадто часто користуватися гаджетами.
Гаджети негативно впливають на розвиток дітей

Вчені з Медичної школи Бостонського університету з’ясували: це негативно впливає на соціальний та емоційний розвиток дитини. Дослідники розглянули різні типи електронних пристроїв, розповідає Zee News.

Попередні дослідження показали, що електронні книги і розвиваючі додатки іноді корисні для дітей дошкільного віку і старше. Невідомо, чи вчать вони чогось дітей молодших за два роки. У будь-якому випадку, маленькі діти і немовлята краще засвоюють інформацію, контактуючи з чимось новим лицем до лиця або на руках у дорослого.

Мобільні пристрої, ймовірно, можуть бути засобом навчання. Проте не варто занадто часто використовувати їх з метою зайняти дитину, щоб вона не відволікала від важливих справ. Відомо: у дітей, які проводять багато часу перед телевізором, гірше розвита мова й соціальні навички. Гаджети, швидше за все, теж приводять до подібних наслідків, адже вони замінюють дитині соціальну взаємодію.

Дослідники припускають: електронні пристрої перешкоджають розвитку емпатії, соціальних навичок і навичок вирішення проблем, які зазвичай формуються під час ігор і під час взаємодії з іншими людьми. Крім того, гаджети негативно впливають на процес розвитку сенсомоторних і зорово-рухових навичок, важливих при вивченні математики та природничих наук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.