Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Медики розповіли про простий і ефективний спосіб боротьби з ожирінням

Охорона здоров`я 13035 переглядів

Опубліковано - 9.11.2017 03:43 | Всі новини | Версія для друку

Медики розповіли про простий і ефективний спосіб боротьби з ожирінням
Медики розповіли про простий і ефективний спосіб боротьби з ожирінням
Дослідники з Медичного коледжу Бейлора (США) заявили про простий і ефективний, на їх погляд, спосіб боротьби з ожирінням - вони запропонували “вимкнути” гормон аспросін (asprosin), що відповідає за рівень глюкози в крові.

Стаття про це була опублікована в журналі Nature Medicine.

Фахівці з’ясували, що у людей з прогерією, які страждають синдромом передчасного старіння і дистрофією, а також люди зі слабким апетитом мають мутацію в гені FBN1. У білка фібриліна-1, кодованого дефектною ДНК, відсутній невеликий фрагмент. Ця частина, яка називається аспросін, у здорових людей відрізається від фібриліна і діє як окрема молекула.

Подальше вивчення дії гормону показало, що сполука взаємодіє з нейронами в гіпоталамусі. Як пояснили дослідники, гормон аспросін по-різному впливає на нейрони AgRP і POMC. Перші - стимулюють апетит, другі - пригнічують.

Для організму, в якому присутній аспросін, це може загрожувати частим і сильним почуттям голоду. Дослідники з’ясували, що у людей, які страждають від ожиріння, рівень аспросіну в крові особливо високий. В результаті гормон підсилює відчуття голоду, змушуючи організм вимагати більше їжі.

"Блокування" гормону допоможе зупинити набір зайвої ваги. Засіб, який дозволить нейтралізувати дію гормону, вже пройшов перші клінічні випробування.

Раніше вчені з Університету Кампінас (Бразилія) заявили, що головною причиною ожиріння є загибель особливої групи нейронів в мозку, що відповідають за відчуття насичення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.