Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Законопроєкт «Про медіа» передбачає обмеження свободи слова

За право людини 2210 переглядів

Опубліковано - 14.12.2020 14:26 | Всі новини | Версія для друку

Законопроєкт «Про медіа» передбачає обмеження свободи слова
Законопроєкт «Про медіа» передбачає обмеження свободи слова
Українські журналісти та медіаменеджери звернулися до представників влади з проханням зняти з розгляду Верховної Ради законопроєкт «Про медіа».

На думку авторів звернення, оприлюдненого 14 грудня, документ передбачає обмеження свободи слова в Україні.

«У доопрацьованому варіанті (законопроєкту – ред.) не враховано зауваження ОБСЄ, Головного науково-експертного управління Верховної Ради, експертів Ради Європи», – наголошується у зверненні, адресатами якого є президент України Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голови парламентських фракцій та груп.

«Законопроєкт №2693-д «Про медіа» встановлює обмеження прав журналістів-фрілансерів, оскільки визнає професійні права на інформацію та акредитацію тільки тих журналістів, у посвідченні яких вказано зареєстроване медіа, навіть, якщо посвідчення журналіста видане професійною або творчою спілками журналістів. Також законопроєкт передбачає блокування або скасування реєстрації усього медіа, а не виключно незаконного контенту, що є непропорційною санкцією», – наголошують підписанти, серед яких ведучі Савік Шустер і Дмитро Гордон, очільники інтернет-видань Юрій Бутусов, Алеся Бацман, Соня Кошкіна, Орест Сохар, Олександр Швець, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та інші журналісти, блогери та медіаменеджери.

«Повну політичну відповідальність за обмеження фундаментального права людини на свободу вираження та інформації несе фракція політичної партії «Слуга народу», депутати якої, на жаль, і є авторами авторитарних законопроєктів у сфері медіа. Звертаємося до президента України: не підтримуйте ініціативи чиновників обмежити свободу слова і права журналістів», – закликають автори звернення.

1 липня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної й інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу доопрацьований законопроєкт про медіа попри заклики громадських організацій і журналістів відхилити його.

Перед цим було оприлюднене звернення, яке підписали 70 представників ЗМІ та громадських організацій України, що закликали Верховну Раду відхилити законопроєкт «Про медіа» через загрози свободі слова.

Верховна Рада відправила законопроєкт про медіа на повторне перше читання у травні цього року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.