Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі назвали “міфом” новий мирний план щодо Донбасу

Війна з Росією (АТО) 1020 переглядів

Опубліковано - 16.03.2021 14:53 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі назвали “міфом” новий мирний план щодо Донбасу
У Кремлі назвали “міфом” новий мирний план щодо Донбасу
Дмитро Козак стверджує, що жодного нового мирного плану з урегулювання ситуації на Донбасі не існує. Раніше Андрій Єрмак заявляв, що цей план був запропонований Німеччиною і Францією та доопрацьований Україною.

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявляє, що не існує жодного нового мирного плану з урегулювання конфлікту на Донбасі, про який говорять у Києві. "Щодо "нового мирного плану". На столі переговорів його немає. Це черговий міф. У будь-якому разі, про що йдеться, ніхто з учасників мінського та "нормандського" форматів не знає", - сказав Козак у вівторок, 16 березня, в інтерв’ю російському агентству "Інтерфакс".

Козак, який є представником від Росії на переговорах у "нормандському" форматі на рівні політрадників, розповів, що 8 лютого "представники Німеччини та Франції здійснили чергову спробу погодити "компромісний проєкт" рекомендацій "нормандського" формату для Контактної групи з метою підготовки там "дорожньої карти" із всеосяжного політичного врегулювання конфлікту відповідно до мінських угод".

При цьому він зазначив, що "представлений проєкт є надмірно "компромісним" у тому сенсі, що його обтічні положення спричинять нові нерозв’язні суперечності у Контактній групі".

У зв’язку з цим, пояснив представник Кремля, 16 лютого Росія направила всім учасникам переговорів уточнювальні поправки та запропонувала Києву представити свої пропозиції до німецько-французького проєкту, а також викласти позицію щодо російських поправок. "Відтоді українські колеги зберігають багатозначне мовчання...", - сказав він.

Кремль звинувачує Київ у затягуванні конфлікту

Козак також обвинуватив українську владу в затягуванні конфлікту на Донбасі. "Всі дії Києва свідчать про намір затягнути, заморозити конфлікт. Не випадково почали говорити про якусь "стіну Донбасу". Розкручується версія і про бажання Росії "впровадити отруєну пілюлю Донбасу у здорове політичне тіло України". Жодних таємних планів у Росії немає", - сказав Козак.

Він заявив, що Україна шукає відмовки, щоб не вести діалог із представниками Донбасу, і через це вважає необов’язковою резолюцію Ради Безпеки ООН 2202, що затвердила мінські домовленості. Представник Росії на переговорах "нормандської четвірки" на рівні політичних радників також обвинуватив Київ у черговому загостренні ситуації, збільшенні частоти та кількості обстрілів на Донбасі.

Окрім того, Козак стверджує, що переговори в "нормандському форматі" суттєво змінилися, тепер обговорюються конкретні проєкти рішень, але Україна знизила свою активність. При цьому він зауважив, що Росії поки що "не вдається подолати принцип вельми дивної конфіденційності "нормандських" переговорів". "За конфіденційність виступає Україна. В цьому з посиланнями на дипломатичні традиції її підтримують Німеччина та Франція..." - сказав Козак.

Мирний план Франції і Німеччини

Раніше радник голови української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в інтерв’ю телеканалу "Дім" розповів деталі плану Німеччини та Франції щодо врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях на рівні "нормандського формату".

За словами Арестовича, план не має суттєвих відмінностей і є розвитком всіх тих домовленостей, які були раніше досягнуті в межах "нормандського" і мінського форматів. Він додав, що це більш уточнений документ, який прив’язує дії календарно. "Цей план - це не що інше, як спроба прив’язати до календаря конкретні дії для виконання угод, досягнутих в "нормандському" і мінському форматах. Тільки ця пропозиція вже французької та німецької сторін, з невеликими правками з нашого боку. З ініціативи Франції та Німеччини були представлені так звані кластери перемир’я", - розповів він.

Арестович додав, що ці плани не показують широкій публіці в Україні, тому що сторони переговорів домовилися, "щоб уникнути розмов-пересудів, інформаційного впливу, неправомірних чуток, - не повідомляти те, про що перемовляються, до моменту, коли буде укладено угоду".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.