Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британія переконує країни НАТО бути “політичним бастіоном” проти агресивності Росії

Політика 1141 перегляд

Опубліковано - 24.03.2021 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії
Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії
Велика Британія закликає, щоб країни НАТО протидіяли загрозі з боку Росії і домоглися, щоб Москва постала перед реальними наслідками за свої «ворожі дії».

В офіційному повідомленні з нагоди обговорення питань щодо Росії на другий день зустрічі міністрів закордонних справ альянсу йдеться, що британський представник Домінік Рааб вкаже на розвиток російської агресивної діяльності «з використанням нових і підривних технологій, які ставлять під загрозу демократії та відкриті суспільства у світі».

«Це включає створення Росією новітніх ракетних систем здатних оминати звичайні оборонні системи і підтримувані державою кібернапади, спрямовані на важливі дані, а також намагання втручатися у вибори та поширювати дезінформацію про коронавірус», - сказано у повідомленні.

Британський міністр також заявляє про підтримку Лондоном «політики відкритих дверей для членства НАТО, зокрема для країн, які зазнали російської агресії, таких як Україна і Грузія».

«Велика Британія, як провідна оборонна і дипломатична сила, повністю підтримує НАТО як потужний чинник військового стримування загроз з боку Росії, але також і як міцний, об’єднаний політичний бастіон проти дестабілізуючих дій Москви», - процитовано у повідомленні.

Дводенна зустріч 23-24 березня на рівні чільних дипломатів відбувається безпосередньо у Брюсселі вперше після понад року, і в ній вперше бере участь новий державний секретар США Ентоні Блінкен.

До обговорення Росії у середу до міністрів закордонних справ НАТО долучаться представники Швеції і Фінляндії - країн, які не входять до альянсу, а також верховний представник ЄС у зовнішніх справах Жозеп Борель.

У перший день переговорів Блінкен наголосив на твердих намірах Вашингтона відродити тісні партнерські відносини з союзниками і запевнити ключову роль НАТО в подальшому майбутньому.

«Ми будемо працювати з Росією там, де це відповідає нашим інтересам і один з них це стратегічна стабільність, і ми це вже показали, продовживши новий договір СТАРТ. З іншого боку ми будемо рішуче протидіяти російській агресії та іншим діям, спрямованим на підрив нашого альянсу», - сказав американський держсекретар у вівторок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.