Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коронавірус: соціологи підрахували, що в Україні на COVID-19 перехворіло принаймні вдвічі більше людей, ніж кажуть офіційно

Добробут 2026 переглядів

Опубліковано - 4.05.2021 13:32 | Всі новини | Версія для друку

Коронавірус: соціологи підрахували, що в Україні на COVID-19 перехворіло принаймні вдвічі більше людей, ніж кажуть офіційно
Коронавірус: соціологи підрахували, що в Україні на COVID-19 перехворіло принаймні вдвічі більше людей, ніж кажуть офіційно
Київський міжнародний інститут соціології заявляє, що результати його опитування свідчать: в Україні на COVID-19 перехворіло принаймні вдвічі більше людей, ніж кажуть офіційно, а можливо, й утричі більше.

Опитування, зокрема, містило питання: «Чи ви вже перехворіли або зараз хворієте на COVID-19? / Чому ви вважаєте, що це саме COVID-19 – робили тести чи тільки за симптомами?». 65% опитаних відповіли, що не хворіли, 29% – що хворіли. З тих, хто хворів, 17% кажуть, що робили тест, 12% – що відчували симптоми.

Як прокоментував такі результати генеральний директор КМІС Володимир Паніотто, опитування закінчили 15 квітня, а на 16 квітня за офіційною статистикою (за даними університету Джонса Гопкінса зі США) в Україні перехворіли на COVID-19 1 974 056 осіб, тобто приблизно 2 мільйони людей. За даними опитування, заявили, що перехворіли, 29,1% опитаних, із них 16,9% визначили це за тестами, а 12% лише за симптомами.

«Якщо взяти до уваги лише тих, хто робив тести, врахувати похибку і взяти нижню межу, то серед дорослого населення (18 років і старші) перехворіло 4,4 мільйона людей. Це означає, що в Україні хворих щонайменше вдвічі більше, ніж за офіційною статистикою. Якщо взяти до уваги, що в 2 мільйони офіційної статистики входять і люди у віці до 18 років, а також що частина тих, хто вважає, що в них був COVID-19, але не робили тести, теж могли мати рацію, то хворих у нас може бути і втричі більше, ніж за офіційною статистикою», – наголосив Паніотто.

«Із чим це може бути пов’язано? На мій погляд, це не може бути пов’язано з нещирістю респондентів, вони не мають мотивації казати про те, що тести підтвердили, що вони хворіли, якщо такого не було. Я не знаю протоколів збору інформації про випадки COVID-19, але, можливо, приватні клініки і комерційні центри тестування не завжди повідомляють про випадки COVID-19 і ці дані не потрапляють до централізованої системи? Ще одна, можливо, більш обґрунтована гіпотеза, яку висловив експерт, подивившись на ці дані, – що МОЗ вважає коректним діагноз лише за результатами ПЛР-тестів, а наші респонденти під тестами розуміють будь-які тести (наприклад, на антитіла і антигени)», – додав керівник КМІС.

В опитуванні було ще кілька питань.

На одне з них, «Чи готові ви особисто зробити щеплення у найближчі декілька місяців?», 43% опитаних відповіли, що готові, 53% – що не готові. Але порівняно з березнем ставлення до вакцинації покращилося: кількість готових вакцинуватися збільшилася з 33% до 43%, а не готових – зменшилася з 62% до 52%.

Серед тих, хто не готовий, на запитання «Чому ви не готові вакцинуватися?» більшість відповіла, що вакцини ще недостатньо перевірені (40%); друга за популярністю відповідь – недовіра вакцинам, які зараз є в Україні (33%). «Наслідки від вакцини можуть бути гіршими, ніж від COVID-19» – так вважають 20% опитаних; 17% не довіряють будь-якій вакцинації. Відповідь «Уже зробили щеплення» обрали 0,2% опитаних.

КМІС провів це опитування з 13 по 15 квітня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 2001 респондента, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим і Севастополя). Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (віком 18 років і старших). До вибірки не включаються території, які не контролюються владою України – АР Крим, Севастополь, окремі райони Донецької й Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.