Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Протасевич в “Азові” на Донбасі. Білецький розповів, що там робив білорус

За право людини 1863 перегляди

Опубліковано - 27.05.2021 08:22 | Всі новини | Версія для друку

Протасевич в “Азові” на Донбасі. Білецький розповів, що там робив білорус
Протасевич в “Азові” на Донбасі. Білецький розповів, що там робив білорус
Засновник добровольчого підрозділу Нацгвардії “Азов”Андрій Білецький підтвердив, що затриманий у Білорусі журналіст Роман Протасевич справді "був з “Азовом”.

Про це він повідомив в своєму Telegram.

"Одразу розставлю всі крапки над "і". Так, Роман справді разом з "Азовом" та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був з нами під Широкиним, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово", - заявив Білецький.

Так він відреагував на повідомлення у білоруський державних ЗМІ, нібито Протасевич воював на Донбасі у 2014-2015 роках. У той час хлопцю було всього 18-19 років.

Раніше сам Протасевич казав, що був в Україні під час Революції гідності.

Примусову посадку літака Ryanair 23 травня, під час якої і затримали Протасевича, Білецький назвав "піратством", а самого Протасевича "заручником, захопленим терористичним шляхом".

Білецький закликав Україну допомогти білоруському народу в боротьбі проти "режиму" Олександра Лукашенка, в тому числі надати громадянство всім білорусам, які воювали за Україну.

"Вірю, що білоруси, як свого часу і ми на Майдані, зможуть прогнати Лукашенка, зробити Білорусь самостійною та вільною державою", - заявив він.

"Азов" воював у районі Маріуполя - витісняв звідти бойовиків 13 червня 2014 року, а потім обороняв його підступи після Іловайської трагедії.

Раніше державні ЗМІ Білорусі писали про Протасевича як про екстреміста, який брав участь в протестах Євромайдану та збройному конфлікті в Україні.

"Протасевич - м’яко кажучи, цікавий персонаж. Спочатку він отримав певний досвід під час українських революцій, навіть брав участь в зоні АТО. Минулого літа та осені він впровадив весь цей досвід на білоруському інформаційному фронті", - заявило місцеве телебачення 23 травня.

Провладний оглядач, пишучи для державної щоденної газети "Беларусь Сегодня", назвав Протасевича "найманцем", який воював разом з добровольчим підрозділом "Азов" на Донбасі.

"Отже, людина, яку ми бачимо перед собою, зовсім не є "журналістом", а досить досвідченим, попри свій молодий вік, учасником бойових дій на фронті інформаційної війни та відповідальним за організацію та проведення руйнівних масових акцій протесту", - йдеться в колонці

Російські та деякі західні ЗМІ звинувачували "Азов", який зараз є полком Національної гвардії України, у відстоюванні нацистської ідеології. Це твердження в підрозділі рішуче відкидали.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.