Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія провела навчання у Чорному морі на тлі маневрів “Сі Бриз”

Політика 945 переглядів

Опубліковано - 5.07.2021 08:22 | Всі новини | Версія для друку

Росія провела навчання у Чорному морі на тлі маневрів “Сі Бриз”
Росія провела навчання у Чорному морі на тлі маневрів “Сі Бриз”
У той час, як Україна, США та ще 30 країн проводять міжнародні військові навчання “Сі Бриз” (Sea Breeze), російські військові літаки навчань відпрацювали сценарій бомбардування ворожих кораблів в Чорному морі, заявила російська влада.

Як повідомив Чорноморський флот Росії, "екіпажі літаків Морської авіації і ППО Чорноморського флоту спільно з авіацією Південного військового округу провели тренувальні польоти над акваторією Чорного моря з відпрацюванням завдань із нанесення ракетних і бомбових ударів по кораблях умовного противника".

У навчаннях були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, винищувачі-бомбардувальники Су-34 і винищувачі-перехоплювачі Су-27.​

Раніше Росія закликала скасувати маневри "Сі Бриз", пославшись на їхній буцімто "явно агресивний характер", а також на те, що навчання "заохочують мілітаристські настрої у Києві" та "підвищують ризики ненавмисних інцидентів".

А минулого тижня неподалік незаконно окупованого Росією Криму стався інцидент довкола есмінця Defender британських королівських ВМС. Москва заявила, що застосувала попереджувальний вогонь у відповідь на те, що британський корабель "перетнув державний кордон Російської федерації", і що він буцімто не реагував на російські попередження у зв’язку з цим.

У Лондоні заперечили твердження росіян про "попереджувальні постріли" з боку російського патрульного судна і про те, що російський військовий літак скинув бомби на шляху Defender. Британське міноборони наголосило, що корабель Defender рухався в українських водах Чорного моря.

Після інциденту військовики США заявили, що очікують від Росії професіоналізму у Чорному морі під час проведення військових навчань "Сі Бриз". Капітан ВМС США Кайл Гантт підкреслив, що Чорне море не є власністю жодної країни: "Ми маємо переконатись, що усі погоджуються, що Чорне море буде відкритим для усіх націй для безпечних та професійних дій".

А речник Пентагону США Джон Кірбі наголосив, що "Сі Бриз" підтримують стабільність у регіоні через поліпшення взаємодії країн-членів НАТО та партнерів і не спрямовані на провокації.



4 липня із нагоди Дня ВМС України президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Одещину відвідав есмінець "Росс" військо-морських сил США, привітав зі святом українських військовослужбовців і відзначив внесок навчань "Сі Бриз" у зміцнення обороноздатності країни.



Зеленський також назвав символічним те, що в один день відзначаються День ВМС України та День Незалежності США, і привітав американський народ з цим надзвичайно важливим святом: "Я вважаю, що ці дві події пов’язані між собою. Адже сьогодні Україна відстоює свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність на сході. І ми віримо, що завдяки підтримці наших партнерів, Сполучених Штатів Америки, і на суші, і на воді, і в повітрі зможемо більш упевнено та успішно захищати нашу незалежність".

"Сі Бриз", які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до "Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин" між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року, цьогоріч стали рекордним за кількістю країн-учасниць.

Окрім традиційних учасників - представників України, США НАТО, Туреччини, Грузії, Румунії та кількох інших країн Чорноморського регіону - уперше до маневрів долучились Австралія, Японія, Південна Корея, Бразилія та інші країни.

Керівник від США капітан 1 рангу Стюарт Бауман відзначив, що навчання серії Sea Breeze з кожним роком підвищують свій рівень та складність проведення, пише АрміяINFORM, інформаційне агентство Міністерства оборони України​.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.