Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цукерберг втратив $ 6 млрд через найбільший в історії збій Facebook. Що сталося

Медіа 2737 переглядів

Опубліковано - 5.10.2021 09:15 | Всі новини | Версія для друку

Цукерберг втратив $ 6 млрд через найбільший в історії збій Facebook. Що сталося
Цукерберг втратив $ 6 млрд через найбільший в історії збій Facebook. Що сталося
У понеділок в роботі сервісів Facebook - однойменної соціальної мережі, а також соцмережі Instagram і месенджерів WhatsApp та Facebook Messenger - стався збій, через що десятків мільйонів користувачів по всьому світу не мали доступу до сервісів.

Сайт Downdetector, який відстежує проблеми у роботі великих інтернет-ресурсів, отримав більше 10,6 млн скарг.

Труднощі з доступом до сайтів і додатків були, зокрема, в Україні, США, Великій Британії та країнах ЄС.

Downdetector назвав нинішній збій найбільшим в історії Facebook.

Він тривав більше шести годин. Робота соцмереж почала відновлюватися в ніч на вівторок, а повністю проблеми усунули лише до ранку.

"Вибачаюся за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв’язку з близькими вам людьми", - заявив засновник Facebook Марк Цукерберг.

За даними інженерів компанії, збій виник після зміни налаштувань магістральних маршрутизаторів, які відповідають за координацію мережевого трафіку між дата-центрами Facebook.

"Цей збій в мережевому трафіку спричинив каскадний вплив на спосіб зв’язку наших центрів обробки даних, що призвело до зупинки роботи наших служб", - йдеться в заяві Facebook.

Водночас там наголошують, що свідчень про те, що через інцидент стався витік персональних даних користувачів, немає.

Через збій сервісів Facebook збільшилось навантаження на інші платформи, в результаті чого вони також працювали з перебоями.

Проблеми почалися у користувачів месенджерів Telegram і Viber, сервісу мікроблогів Twitter і відеохостингу YouTube, а також платформи Zoom й стрімінгового сервісу Netflix. В Україні також проблемно вмикався телесервіс Megogo.

За даними Bloomberg, Марк Цукерберг за час збою втратив більше 6 млрд доларів чистого капіталу (тобто втрачав приблизно по $ 1 млрд на годину).

Його статки знизилися до 121,6 млрд доларів.

У результаті засновник Facebook опустився в рейтингу найбагатших людей світу з третьої на п’яту сходинку, яку раніше займав Білл Гейтс.

"Цей збій був глобальним і вплинув на всі численні відділи Facebook. Його тривалість також незвична. Повідомляють, що в центральному офісі Facebook був "хаос", поки техніки намагалися вирішити проблему", - пише кореспондент BBC News з питань технологій Джеймс Клейтон.

За його словами, збій вивів з ладу внутрішні інструменти Facebook, чим ще більше посилив труднощі інтернет-гіганта.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.