Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ціна питання – газова труба

Захист держави 11210 переглядів

Опубліковано - 23.08.2006 20:22 | Всі новини | Версія для друку

Хто керуватиме українською «трубою»?
Хто керуватиме українською «трубою»?
Як повідомив журналістів міністр палива та енергетики Юрій Бойко після засідання Кабінету Міністрів, вже у жовтні буде створено міжнародний газотранспортний консорціум.

За його словами, консорціум буде перейматися добудовою газопроводу «Богородчани-Ужгород» та завантаженням газом газопроводів, що простоюють, «Івацевичі-Долина» і «Торжок-Долина».

Ще у 2002 році Україна і Росія домовилися створити міжнародний газовий консорціум, в січні 2003 року «Нафтогаз України» і російський «Газпром» зареєстрували консорціум, як юридичну особу з часткою кожної з компаній 50%. Потім, ніби до консорціуму приєднався німецький «Рургаз», де солідний пакет власності належить російському «Газпрому».

Нагадаємо, що тоді, наскільки відомо із заяв українських та російських керівників, які лунали в той час, мова йшла про транзитні газотранспортні магістралі України, а не створення нових потужностей. Саме тому, що навіть за наявності трьох співвласників, сумарна власність російської сторони – буде перевищувати українську. У варіанті 50/50 російська сторона матиме блокуючий пакет. У зв’язку з тим, що обидва варіанти становлять небезпеку втрати власності України на стратегічні транспортні магістралі, парламент заблокував прийняття цього рішення.

Наразі невідомо, у якому форматі має відновити роботу славнозвісний консорціум: чи у двох співвласників, чи трьох. Але у будь-якому разі, ухвала парламентом рішення про передачу у власність чи управління стратегічних газотранспортних магістралей буде означати втрату Україною залишків її енергетичної незалежності і, навіть, втрату можливості таку здобути.

Разом з тим, прем'єр-міністр Віктор Янукович перед своєю поїздкою на неформальний саміт глав держав - членів ЄврАзЕС, який пройшов в Сочі 15-16 серпня, заявив, що при його перебуванні прем'єром ГТС залишиться у власності України.

Отже, перелік «здобутків» універсального уряду продовжує зростати. Як і різниця між словами й ділами донецької команди. До відвідин Януковича Росії ми чули одне, після відвідин Бойка - інше.

Виникає питання - хто ж насправді керує стратегічними напрямками української економіки - Київ чи Москва?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.