Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На вулицях Львова з’явився «Диво-бус»

Туризм Регіон: Львівська область 22565 переглядів

Опубліковано - 8.04.2010 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Компанію «Диво-поїзду» склав «Диво-бус»
Компанію «Диво-поїзду» склав «Диво-бус»
Вулицями Львова почав курсувати спеціальний туристичний автобус - «Диво-бус».

Як повідомляють організатори, дах і вікна «Диво-буса» повністю опускаються. У ньому вже встановлено спеціальне устаткування для проведення екскурсії багатьма мовами. Зараз екскурсійний супровід проводиться лише українською мовою. У планах на найближче майбутнє - зробити екскурсії «Диво-буса» доступними на семи мовах, як це практикується в «Диво-поїзд», який вже курсує вулицяим Львова: окрім українською мовою ще й англійською, польською, російською, німецькою, італійською і французькою мовами. Ще один плюс – автобус не труситиме на львівській бруківці, як це є з «Диво-поїздом».

«Диво-бус», як і «Диво-поїзд», здійснюватиме регулярні екскурсійні тури по Львову, проте за іншим маршрутом. Автобусний маршрут проходитиме маловідомими туристам вулицям. Ця частина міста дозволяє туристові отримати повне уявлення про Львів. У мерії Львова запевнили, що маршрути «Диво-поїзда» і «Диво-буса» не дублюватимуться, а навпаки гармонійно доповнять однин одного.

Екскурсії у «Диво-буса» проводитимуться щодня кожні дві години. Детальніше про маршрут диво-буса можна дізнатися на сайті Львівської міської ради.
«Диво-поїзд» на вулицях Львова
«Диво-поїзд» на вулицях Львова
Розраховано автобус на перевезення до 22 осіб, він обладнаний аудіосистемою, яка забезпечує екскурсійний супровід багатьма мовами без екскурсовода. Як пояснив координатор туристичної агенції «Диво-тур» (саме вона запровадила новий екскурсійний транспорт) Лев Підлісецький, наразі екскурсії проводять українською мовою. Але у планах – запровадити тур англійською, польською, російською, німецькою, італійською та французькою – так само, як і на «Диво-поїзді». Бус відправляється від пам’ятника Івану Федорову (вул. Підвальна) і курсуватиме віддаленими від центру вулицями Львова – Лисенка, Мечникова, Левицького, Дніпровській, Шота Руставелі, Шептицьких, Свенціцького, матиме зупинки біля Високого замку і Головного залізничного вокзалу. Маршрути буса і поїзда не дублюватимуться.

«Диво-бус» сертифікований в Україні, його випробували ліцензовані організації, він пройшов техогляд у ДАІ. Транспортний засіб перевіряла санстанція - чи він не шкодитиме довкіллю. «Диво-бус» закупили у Празі за понад півмільйона гривень, він уже був у використанні, - наголосив Лев Підлісецький. – Автобус їздив вулицями Праги, він не складний у маневрах. Другий такий бус плануємо закупити у вересні цього року». Тривалість рейсу «Диво-буса» – півтори години, він працює щодня, вирушає в тур щодві години. Ціна квитків для дорослого – 60 гривень, для дітей до 13 років – 30 гривень, для дітей до 6 років – безкоштовно, але без надання окремого місця, повідомляє «Високий Замок».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.