Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові на вулиці Квітки Цісик відкриють меморіальний музей співачки

Мистецький погляд Регіон: Львівська область 27990 переглядів

Опубліковано - 14.01.2011 03:33 | Всі новини | Версія для друку

Квітка Цісик
Квітка Цісик
До Міжнародного фестивалю українського романсу ХХ ст. ім. Квітки Цісик, що відбудеться 2-3 квітня, на львівській вулиці, названій в честь співачки, з’явиться її меморіальний музей.

Про це на прес конференції розповів член орггрупи фестивалю українського романсу ХХ ст. ім. Квітки Цісик, депутат Львівської міськради Роман Гринцевич, – повідомляє ЗІК.

Відкриття музею приурочать до початку фестивалю. На його упорядкування вже визначилися з приміщенням. Музей Квітки Цісик знаходитиметься на одноіменній вулиці в крилі вестибюлю загальноосвітньої середньої школи №54. Приміщення має площу близько 30 кв.м. Першим експонатом стане оригінальна платівка 1981 року, студійний запис її першого альбому. Також наповненню музею експонатами сприятимуть родичі Квітки Цісик, що проживають в Америці.

Вулиця Квітки Цісик, де скоро появиться музей, належить до Шевченківського району м. Львова і з’єднує між собою вулиці Лінкольна та Хвильового. Свою назву вулиця отримала влітку 2010 року.

У планах оргкомітету встановити ще й пам’ятник знаної у світі української співачки, що прославилася в США виконанням українських народних і популярних пісень.

Квітка Цісик мала чудове сопрано, її запрошували виконувати заголовні пісні у фільмах, вона співала у бельгійській Гентській опері. Фільм, в якому вона виконувала пісні, одержав «Оскар» («You Light Up My Life», 1977).



Але, на жаль, у світі її знають значно більше, ніж в Україні. Міжнародний інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» свого часу організовував інформаційний тур, присвячений співачці, по восьми регіонах України. І виявилося, що більшою чи меншою мірою про неї знають тільки у Львові, – з сумом підбивають підсумки організатори Міжнародного фестивалю українського романсу ХХ ст. ім. Квітки Цісик.

Тож обіцяють зробити фестиваль щорічним, а також наповнити експонатами та поновлювати музей, проводити інші заходи задля популяризації національної музики та непересічних персоналій.
Пам’ять про незабутню Квітку Цісик вшанували 22 січня 2010 року у Львові. На будинку №8 по вулиці Глибокій, де мешкала її родина (до 1944 року там мешкали її дідусь, бабуня, мама і менший мамин брат Василь – відома у Львові інтелігентна родина Левів), встановили меморіальну табличку пам’яті співачки.
Пам’ять про незабутню Квітку Цісик вшанували 22 січня 2010 року у Львові. На будинку №8 по вулиці Глибокій, де мешкала її родина (до 1944 року там мешкали її дідусь, бабуня, мама і менший мамин брат Василь – відома у Львові інтелігентна родина Левів), встановили меморіальну табличку пам’яті співачки.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.