Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Увечері - відео з в`язниці по ТБ, вранці - відставка профільного міністра. Не в Україні, - в Грузії

Новини Сакартвело 21107 переглядів

Опубліковано - 19.09.2012 15:03 | Всі новини | Версія для друку

Хатуна Калмахелідзе
Хатуна Калмахелідзе
Міністр з виконання покарань, пробації та юридичної допомоги Грузії Хатуна Калмахелідзе подала у відставку у зв’язку з фактами нелюдського поводження з ув’язненими, виявленими в Глданській в’язниці в Тбілісі.

Про це повідомляють «Новости-Грузия» з посиланням на грузинські ЗМІ.

«Я прийняла це рішення, тому що відчуваю свою відповідальність перед суспільством за те, що відбувалося в тюрмі», - заявила Калмахелідзе на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

МВС Грузії у вівторок повідомило, що у в’язниці розкриті факти нелюдського поводження з ув’язненими. За даними слідства, група співробітників в’язниці «нелюдськи поводилася з ув’язненими і знімала це на відео».

МВС виклало на своєму сайті деяку частину відеоматеріалів, із застереженням, що це - мінімальна частина матеріалів, якими володіє слідство, тому що інші кадри неприпустимі для громадського перегляду. Однак, увечері телеканали «Маестро» і «Дев’ятий канал» показали у своєму ефірі шокуючі кадри жорстокого побиття і зґвалтувань в особливо збоченій формі, заявивши, що мають повну відеоверсію того, що відбувається в Глданській колонії. Телеканали повідомили, що отримали кадри від колишнього співробітника в’язниці, який в даний час знаходиться в Бельгії.

Упродовж ночі в Тбілісі та інших містах Грузії відбулися акції протесту з вимогою захисту прав людини, покарання винних і відставки з посади міністра з виконання покарань Хатун Калмахелідзе. В акціях прийняло участь кількасот протестувальників.

Головна прокуратура Грузії затримала 10 співробітників Департаменту з виконання покарань, у тому числі заступника керівника департаменту та директора Глданської в’язниці № 8, у справі про нелюдське поводження з ув’язненими.

Слідство ведеться за статтями КК Грузії: 144 прима - "катування" та 144 (частина 3) - "нелюдське або принизливе поводження".

Президент Грузії Михайло Саакашвілі пообіцяв суворо покарати всіх причетних до справи про тортури ув’язнених у Глданській в’язниці (установа з виконання покарань №8), - йде мова в спеціальній заяві Президента, поширеній в ніч на середу, 19 вересня.

"Те, що відбулося в Глданській в’язниці, вразило мене", - заявив Саакашвілі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.