Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Релігійних українців стає дедалі менше

Духовний світ 22821 перегляд

Опубліковано - 29.04.2013 11:14 | Всі новини | Версія для друку

Релігійних українців стає дедалі менше
Релігійних українців стає дедалі менше
Кількість громадян, які визнають себе вірянами, за останні 2,5 року дещо зменшилася і у березні 2013 року становила 67% проти 71% в листопаді 2010 року.

Про це пише ZN.UA з посиланням на дані соцопитування Центру Разумкова.

Менше також стало тих, хто не вірить, (6% проти 8%) і більше тих, хто вагається між вірою і невір’ям (15% проти 12%).

Найвищий рівень релігійності проявляють жителі заходу країни, де до вірян віднесли себе 86% опитаних, найнижчий - на сході (59% проти 66% в 2010 році).

Результати дослідження показали збереження таких закономірностей, як залежність рівня релігійності від статі, віку, місця проживання, освіти.

Так, рівень релігійності серед жінок вище, ніж серед чоловіків: 75% і 57% (проти 79% і 62% в 2010 році відповідно).

Також релігійність збільшується з віком від 62% у молодшій групі до 73% - у старшій), вища серед жителів села, ніж серед жителів міста (71% і 65% відповідно) та знижується в міру підвищення рівня освіти.

За даними опитування, серед осіб з неповною середньою освітою віднесли себе до вірян 76% опитаних, із середньою і середньою спеціальною - 67%, з вищою та неповною вищою освітою - 65%.

Дослідження проводилось Центром Разумкова з 27 лютого до 6 березня, опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

Від «Аратти». На нашу думку, така тенденція свідчить не про зменшення числа істинно віруючих у Бога, як у вселенський екґреґор, або про збільшення впливу науки й освіти, - а про зменшення довіри до домінуючої християнської церкви, як до соціального інституту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.