Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перевірка тарифів ЖКГ у столиці не виявила підстав для їхнього підвищення

Добробут Регіон: м.Київ 7589 переглядів

Опубліковано - 31.07.2013 12:09 | Всі новини | Версія для друку

Перевірка тарифів ЖКГ у столиці не виявила підстав для їхнього підвищення
Перевірка тарифів ЖКГ у столиці не виявила підстав для їхнього підвищення
Підстав для підвищення тарифів на утримання житла у Києві немає.

Про це свідчать дані перевірки, яка була проведена Державною інспекцією з контролю за цінами, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Антимонопольним комітетом у виконкомі Київської міськради (Київської міської державної адміністрації).

"Враховуючи те, що тарифи на послуги з утримання житла у місті Києві є одними з найвищих серед регіонів України і перевищують середній рівень по Україні (1,91 гривні за 1 квадратний метр), Держцінінспекція зробила висновок про те, що підстав для підвищення тарифів на утримання житла в Києві немає", - йдеться у повідомленні.

Результати перевірок свідчать про те, що в основному розрахунки тарифів проведені у відповідності з встановленими нормативами і порядками.

Також, проведеним аналізом встановлено резерви для проведення оптимізації окремих статей витрат, зокрема адміністративних витрат і витрат на утримання загальновиробничого персоналу.

Згідно з підсумками фінансово-господарської діяльності ЖЕО за 2012 рік та I квартал 2013 року фактичні видатки на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій відшкодовуються діючими тарифами на 83,5% і 88,6% відповідно.

Рівень встановлених тарифів для будинків комунальної форми власності (без рентабельності) коливається від 56 копійок за 1 квадратний метр до 3,52 гривні за 1 квадратний метр, середній тариф становить 2,80 гривні за 1 квадратний метр.

Для інвестиційних будинків, що обслуговуються приватними ЖЕО, мінімальний тариф становить 2,05 гривні за 1 квадратний метр, максимальний - 14,91 гривні за 1 квадратний метр (житловий будинок на вулиці Тараса Шевченка 27б, виконавець послуг - ТОВ "Планета Житло-Сервіс"). Середній розмір тарифу для такого житла становить 5,50 гривні за 1 квадратний метр.

"Разом з тим, тарифи на централізоване опалення, водопостачання і водовідведення в Києві є одними з найнижчих серед обласних центрів України", - зазначають у Держінспекції.

Так, тарифи за теплопостачання з оплатою до 20 числа встановлені на рівні 237,70 гривні за гігакалорію , після 20 числа - 253,15 гривні за гігакалорію (виробник ВАТ "Київенерго"), при середньому по Україні - 238,48 гривні за гігакалорію .

Тарифи на централізоване водопостачання з оплатою до 20 числа становлять 1,80 гривні за кубічний метр і після 20 числа - 1,98 гривні за кубічний метр при середніх по Україні - 3,10 гривні за кубічний метр.

Тарифи на централізоване водовідведення відповідно встановлені на рівні 1,38 гривні за кубічний метр і 1,52 гривні за кубічний метр (виробник ПАТ "АК "Київводоканал"), (середній по Україні - 2,23 гривні за кубічний метр).

Тож за результатами перевірки робочою групою КМДА надано пропозиції провести розрахунок витрат балансоутримувачів теплових пунктів на підставі аналізу фактичних витрат на утримання цих пунктів і здійснити наступні заходи з метою підтвердження розміру тарифів на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання до економічно обґрунтованого рівня.

Окрім того, КМДА повинна затвердити норми споживання води, індивідуальних норм прибирання і вивезення снігу та посипання протиожеледними сумішами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.