Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німецький фізик запропонував альтернативну теорію еволюції Всесвіту

У світі науки 8838 переглядів

Опубліковано - 14.08.2013 21:56 | Всі новини | Версія для друку

Німецький фізик запропонував альтернативну теорію еволюції Всесвіту
Німецький фізик запропонував альтернативну теорію еволюції Всесвіту
Німецький фізик теоретик Крістоф Веттеріх запропонував відмовитися від загальновідомої теорії розширення Всесвіту, якою користується більшість сучасних учених.

Як повідомляє ТСН з посиланням на The Daily Telegraph, Веттер поставив під сумнів явище, відоме як червоне зміщення. Саме воно майже сотню років тому підказало астрономам, що галактики з плином часу все більше віддаляються одна від одної.

За словами вченого, світло, що випромінюється атомами, при втраті їхньої маси, видаватиме той самий феномен, який називають червоним зміщенням.

"Якщо атоми втрачають у масі, то буде спостерігатися червоне зміщення, якщо ж маса атомів зростає, то спектральні лінії змістяться у фіолетову (короткохвильову - ред.) частину спектру", - зазначив Веттер. Виходячи з цього, німецький фізик припустив, що колись маси атомів, імовірно, були меншими, але поступово збільшувалися, що і дало результат спостережень у вигляді червоного зсуву..

Зазначимо, що один із космологів Сент-Едрюсського університету, розробник альтернативної теорії гравітації, прийняв дослідження німецького колеги з усією серйозністю. Про еволюцію Всесвіту він висловився поетично: "Вона як клавіші піаніно, на яких грають від нижнього до верхнього регістру". За теорією Веттеріха виходить, що перша нота "космічного піаніно" була довгою і низькою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.