Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість громадян України - за вступ у НАТО

Громадська думка 10125 переглядів

Опубліковано - 5.07.2017 15:43 | Всі новини | Версія для друку

Більшість громадян України - за вступ у НАТО
Більшість громадян України - за вступ у НАТО
У середу, 5 липня, Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва оприлюднив дані загальнонаціонального опитування, згідно з якими, 69% опитаних громадян підтримали би вступ України до Організації північноатлантичного договору (НАТО) в разі проведення референдуму.

Про це повідомила прес-служба Фонду.

"Так, якби волевиявлення з приводу приєднання до НАТО відбувалося в червні цього року, участь у ньому взяли би 66% населення. Найвищу гіпотетичну явку демонструють жителі заходу (81%), найнижчу – південного регіону (42%). На цьому референдумі більшість (69%) проголосувала б «за» вступ до НАТО при 26% тих, хто «проти», і 26% тих, хто ще не визначився. У квітні 2012 року (як і у попередні роки) результати голосування були б протилежними: 61% тих, хто взяв би участь у референдумі, проголосували би «проти» і лише 28% – «за»", - йдеться у поідомленні.

Однак соціологи зазначають, що результати уявного референдуму щодо членства України в НАТО були б різними у різних регіонах України: проголосували б «за» у західному («за» – 71%, проти – 11%, не визначилися – 17%) та центральному регіоні («за» – 52%, проти – 30%, не визначилися – 17%). Переважно «проти» проголосували б у південному («за» – 25%, проти – 43%, не визначилися – 33%) та східному регіоні («за» – 32%, «проти» – 53%, не визначилися – 15%).

При цьому зазначається, що для тих, хто готовий проголосувати за членство України в НАТО, головним аргументом є те, що Альянс «дасть гарантію безпеки Україні» – це є основним мотивом для 86% прихильників НАТО.

Згідно з результатами опитування, вагомими мотивами є те, що членство в Альянсі дасть змогу зміцнити та модернізувати українську армію (33%) та що Україна матиме більший авторитет на міжнародній арені (25%).

28% українців бояться того, що вступ до НАТО спровокує Росію на пряму військову агресію, а ще 27% переконані, що Україна в принципі має бути позаблоковою державою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.