Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент ухвалив заяву у зв’язку з річницею Революції Гідності

Влада 1272 перегляди

Опубліковано - 17.02.2021 12:33 | Всі новини | Версія для друку

Парламент ухвалив заяву у зв’язку з річницею Революції Гідності
Парламент ухвалив заяву у зв’язку з річницею Революції Гідності
Народні депутати схвалили заяву Верховної Ради України у зв’язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності.

Відповідний проєкт постанови №2739 підтримали 295 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

«Схвалення заяви є необхідним для надання політичної оцінки подіям Євромайдану, Революції Гідності та їхнім наслідкам. Зокрема, надається оцінка діям Віктора Януковича, міліцейських підрозділів «Беркут» та іншим особам і організаціям, які вчиняли протиправні дії»,- йдеться у пояснювальній записці.

Ухваленою постановою Верховна Рада, зокрема, заявляє, що Революція Гідності — один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи.

У документі також ідеться про те, що розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності має бути завершене проведене ефективно; винуватці мають постати перед судом та в ході справедливого та неупередженого процесу притягнуті до відповідальності.

Верховна Рада у заяві наголошує, що акти приниження людської гідності, які відбувалися на Майдані Незалежності у Києві, а так само в інших місцях столиці та різних населених пунктах по всій державі, не мають повторитися.

«Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір — бути частиною Європи. Герої Небесної Сотні — українці та іноземці, віддали життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Пам’ять про їхній героїчний чин є частиною історії національного державотворення», - йдеться у заяві.

Наголошується, що узурпація влади однією з її гілок, партією чи окремим посадовцем є абсолютно недопустимим явищем, що спричиняє довготривалі тяжкі наслідки.

Парламент також зауважує, що трагічні події Революції Гідності, анексія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також збройна агресія Російської Федерації та окупація нею частини Донецької та Луганської областей стались, не в останню чергу, внаслідок політики Віктора Януковича та сформованого ним злочинного режиму, який підтримувався Російською Федерацією і діяв всупереч національним інтересам України.

У заяві засуджується як така, що завдала непоправної шкоди державі та суспільству, діяльність окремих працівників «Беркуту», міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів та інших посадових і службових осіб під час Революції Гідності.

Верховна Рада підкреслює, що мирні зібрання є надзвичайно дієвим інструментом громадського контролю за інститутами публічної влади, а безпека учасників мирних зібрань усіх видів і форм, як і їхнє право висловлювати свою думку, мають бути захищені державою.

Верховна Рада у заяві затверджує, що європейські цінності, за які віддали свої життя Герої Небесної Сотні, — гідність, демократія, рівність та верховенство права, необхідні для нормального функціонування суспільства. Наголошується, що Верховна Рада послідовно стоїть і стоятиме на позиціях утвердження цих цінностей в усіх сферах суспільного життя.

Очікується, що постанова приверне увагу українського суспільства та міжнародної спільноти до Євромайдану та Революції Гідності.

Як відомо, події Євромайдану та Революції гідності, що почалися наприкінці листопада 2013 року - політичні та суспільні зміни в Україні, викликані протестом громадян України проти протиправного розгону мирної акції студентів та громадських активістів проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на євроінтеграцію країни. Одними з головних причин протестів стали надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його «сім’ї», небажання народу України миритись з перетворенням країни не лише де-факто, але і де-юре на одну з колоній Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.