Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кулеба запросив міністрів закордонних справ ЄС на Донбас: це буде потужним символом солідарності з українцями

Влада 1470 переглядів

Опубліковано - 12.04.2021 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Кулеба запросив міністрів закордонних справ ЄС на Донбас: це буде потужним символом солідарності з українцями
Кулеба запросив міністрів закордонних справ ЄС на Донбас: це буде потужним символом солідарності з українцями
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив вдячність Євросоюзу та його державам-членам за солідарність із Україною на тлі серйозної ескалації на Донбасі, спровокованої Росією та гібридними силами, які вона підтримує, а також на тлі безпрецедентного накопичення Москвою військ біля українських кордонів.

Про це йдеться в листі Кулеби міністрам закордонних справ ЄС, який є у розпорядженні Радіо Свобода.

«Україна дуже вдячна і розраховує в подальшому на вашу послідовну підтримку суверенітету, територіальної цілісності у визнаних міжнародною спільнотою кордонах і мирному вирішенні конфлікту з Росією, що триває», – йдеться в листі.

Кулеба висловив вдячність за рішення внести українське питання у порядок денний наступного засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, і запевнив, що долучиться до колег 19 квітня, щоб поінформувати про останні новини й обговорити подальші дії для захисту загального миру.

Кулеба запросив міністрів закордонних справ відвідати лінію зіткнення на Донбасі якомога швидше, щоб на власні очі побачити, якою напруженою є ситуація.

«Ваш візит до моєї країни в цей напружений час був би також потужним символом солідарності з українцями, які вже сім років страждають від іноземної збройної агресії і продовжують боротися за незалежність європейської України», – додав Кулеба.

30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Запад-2021» стягує зі всієї території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Західні союзники України висловили їй свою підтримку. Зокрема, 2 квітня відбулася телефонна розмова президентів США і України Джо Байдена та Володимира Зеленського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.