Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії визнали “небажаними” три організації з Німеччини

Імперія «Совок» 1332 перегляди

Опубліковано - 27.05.2021 15:07 | Всі новини | Версія для друку

У Росії визнали “небажаними” три організації з Німеччини
У Росії визнали “небажаними” три організації з Німеччини
Генпрокуратура РФ вважає, що діяльність трьох німецьких НКО “становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації”. Рішення про заборону діяльності НКО розкритикував глава МЗС Німеччини.

Генпрокуратура РФ визнала "небажаними" в Росії три некомерційні організації (НКО) з Німеччини. У відомстві вважають, що діяльність даних НКО "становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації", - вказується в заяві прокуратури, оприлюдненій у середу, 26 травня.

Під заборону потрапила, зокрема, організація Deutsch-Russischer Austausch e.V. ("Німецько-російський обмін"). Як зазначено на її сайті, це - "громадська платформа для організації міжнародних волонтерських, молодіжних, експертних, освітніх, активістських обмінів різних форматів". Вона є одним з ініціаторів та організаторів Громадянського форуму Євросоюз-Росія.

Також заборонений тепер у Росії Zentrum Liberale Moderne GmbH ("Центр ліберальної сучасності"), який позиціює себе як "незалежний аналітичний центр, дискусійний форум і група з організації проєктів". Серед тем, що розглядаються сучасними лібералами, - кліматичні зміни, боротьба з проявами расизму, проблеми близькосхідного врегулювання.

Крім того, під заборону потрапила організація Forum Russischsprachiger Europaer e.V. ("Форум російськомовних європейців"). Він заявляє за мету "об’єднання носіїв російської мови й культури, прихильників європейських ліберально-демократичних цінностей і противників путінської диктатури, агресії й пропаганди, які проживають у Німеччині".

Реакція Берліна

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) різко розкритикував рішення російської Генпрокуратури.

"Заборона діяльності організацій, котрі намагаються домогтися порозуміння між двома нашими країнами та людьми - жорский удар по наших зусиллях досягти кращих відносин з Росією", - зазначив глава МЗС ФРН у заяві, поширеній пресслужбою відомства. На тлі цього Маас назвав "неприйнятною" і "парадоксальною" заборону діяльності цих трьох німецьких НКО у РФ і закликав російську владу скасувати це рішення.

Закон про "небажані організації" в Росії

Закон про "небажані організації" був ухвалений у 2015 році. Генпрокуратура РФ може визнати "небажаною" іноземну або міжнародну неурядову організацію, якщо вирішить, що її діяльність загрожує основам конституційного ладу, обороноздатності або безпеки Росії. За участь і співпрацю з "небажаними організаціями" передбачена відповідальність аж до кримінальної, нагадує інтернет-видання "Медуза".

Список "небажаних організацій" складається мін’юстом РФ. Зараз в ньому налічується 31 організація. Неурядові (некомерційні) організації з ФРН потраплять у цей чорний список вперше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.