Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українське кіно на «Берлінале 2009»

Анонси 12822 перегляди

Опубліковано - 30.01.2009 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Кадр з фільму «Живі» Сергія Буковського
Кадр з фільму «Живі» Сергія Буковського
З 5 по 15 лютого в рамках Європейського кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю завдяки підтримці міжнародного бренду Nemiroff і зусиллям Української кінофундації пройдуть офіційні ринкові прем’єри нових вітчизняних фільмів.

5 українських стрічок презентуватимуть на одному з найпрестижніших кінофорумів: картина «Живі» Сергія Буковського, новий фільм Кіри Муратової «Мелодія для шарманки», вже відома стрічка Романа Балаяна «Райські птахи», дебют Марини Кондрат’євої «Одного разу я прокинусь» та український пригодницький анімаційний повнометражний фільм «Пригоди бравого вояка Швейка». Під час «Берлінале 2009» відбудеться презентація нового двомовного Каталогу «Українські фільми 2008-09».

Важливим акцентом «Берлінале 2009», як вважають в УКФ, є участь українського фільму «Діагноз» Мирослава Слабошпицького у конкурсі фестивалю. Це є значним кроком для України, адже за останні 7 років вперше вітчизняний короткометражний фільм змагатиметься за Золотого Ведмедя.

На честь українського кіно в рамках Європейського кіноринку відбудеться урочистий прийом. Міжнародний бренд Nemiroff спільно з Українською кінофундацією збере разом близько 200 представників міжнародної кіноіндустрії, відомих режисерів, акторів, продюсерів, кінокритиків. Серед запрошених: посол України в Німеччині, керівництво Берлінського МКФ, високі посадові особи Берліна, керівництво компанії Nemiroff та зірки кінематографу.
Кадр з мультфільму «Пригоди бравого вояка Швейка» Ріната Газізова і Манука Депояна
Кадр з мультфільму «Пригоди бравого вояка Швейка» Ріната Газізова і Манука Депояна
«Ми пишаємось тим, що можемо сприяти відродженню і розвитку українського кіно як мистецтва. Зараз роботи кращих вітчизняних режисерів знають і оцінюють у світі. Компанія Nemiroff і надалі буде співпрацювати з Українською кінофундацією і презентувати нові й якісні кінодоробки” – заявив голова Ради директорів Nemiroff Холдинг Олександр Глусь.

«Участь у Берлінале 2008 року – це були перші кроки, тоді потрібно було позначити Україну на світовій мапі кіно. Тепер настав час практичних результатів, наша мета – щоби українські фільми закупили для європейської й світової дистриб’юції, а також їх просування на інші міжнародні кінофестивалі» - наголосив директор УКФ Андрій Халпахчі.

Розклад ринкових показів українських фільмів

«Живі» Сергія Буковського
05.02. 13:00
09.02. 09:00 Martin Gropius Bau

«Мелодія для шарманки» Кіри Муратової
10.02. 17:45 Marriott 2

«Райські птахи» Романа Балаяна
10.02. 10:45 Marriott 2

«Одного разу я прокинусь» Марини Кондрат’євої
12.02. 09:00 Marriott 2

«Пригоди бравого вояка Швейка» Ріната Газізова і Манука Депояна
11.02. 14:45 Marriott 2

Адреса офісу УКФ під час Берлінале 2009:
Офіс Української кінофундації #262,
EFM Marriott offices, 2nd floor
+49 (0) 30 22000 11 54
www.ucf.org.ua
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.