Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Названо десять причин любити Україну

Суспільне життя 20590 переглядів

Опубліковано - 23.04.2010 12:45 | Всі новини | Версія для друку

Українці - відкриті, довірливі і гостинні люди
Українці - відкриті, довірливі і гостинні люди
Видання “Корреспондент” у своєму свіжому випуску запропонувало власну версію десяти найбільших проблем і десяти найбільш значущих переваг українського суспільства.

Зокрема, Україна може похвалитися високим рівнем освіченості громадян. Згідно з даними звіту ООН за 2009 рік, читати і писати вміють 99,7% дорослих українців. Це більше, ніж у Франції, Німеччині і Великобританії та Іспанії.

Крім того, мешканці України можуть купувати на ринках продукти, вирощені без використання пестицидів, гормональних добавок та генної інженерії. Вони, пише Корреспондент, часом менш привабливі на вигляд і нездатні довго зберігатися, але зате ця їжа смачніша, а головне - корисніша для організму.

На думку журналу, середній вітчизняний школяр знає набагато більше за свого європейського однолітка, а в української молоді є можливість розпочати трудову кар'єру за спеціальністю ще до закінчення вузу. У 30 років українці, як правило, займають більш високі посади, ніж їхні, наприклад, німецькі та чеські ровесники, і, відповідно, часто більш високу оплату праці.

Серед достоїнств українського суспільства також виділяють вуличний спокій: українці живуть в одній із найбільш безпечних країн Європи. Корреспондент пише, що мешканці благополучних країн Західної Європи зазнають насильства на вулиці набагато частіше, ніж українці. Крім того, Україна є країною з низьким ризиком здійснення терактів.

Ще одним "бонусом" України є свобода слова. В Україні - найвищий рівень доступу громадян до інформації про те, що відбувається в країні і в світі серед країн СНД. Хоча в рейтингу Freedom House країна має статус частково вільної і перебуває на 117-му місці з 195, тобто кращою ситуацією можуть похвалитися 116 держав, проте на пострадянському просторі за рівнем цієї свободи Україна поступається тільки державам Балтії.

Корреспондент також звертає увагу на привабливі рекреаційні можливості країни: влітку - море і пляж, взимку - сніжні гори і лижні траси, а між ними - заповідні ліси і степи, і все це - в межах однієї країни. До того ж, на відміну від країн ЄС, українці мають більш вільний доступ до природних місць відпочинку.

Ще одним достоїнством, на думку журналу, є доброзичливе ставлення громадян не тільки щодо своїх сусідів - росіян, але і до представників будь-яких інших національностей і рас, що живуть тут або приїздять до країни. Крім того, незважаючи на політичну кризу, важку економічну ситуацію і щоденну необхідність зводити кінці з кінцями, українці залишаються відкритими, довірливими і гостинними людьми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.