Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд заборонив опозиції проводити завтра на Майдані акцію

Політика 9350 переглядів

Опубліковано - 31.03.2007 01:10 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко: Незважаючи на заборону суду, акція опозиції відбудеться
Тимошенко: Незважаючи на заборону суду, акція опозиції відбудеться
Шевченківський районний суд Києва заборонив за позовом Київської міської державної адміністрації проведення будь-яких акцій на Майдані Незалежності 31 березня.

Незважаючи на це, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що збори Комітету національного порятунку на акцію непокори завтра відбудуться на Майдані.

"Суд ухвалив: позовні вимоги Київської міської держадміністрації задовольнити, встановити обмеження права на мирні збори шляхом заборони...", - процитував Мороз ухвалу суду.

Таким чином, суд заборонив проводити акції всім заявникам, які претендували на Майдан Незалежності 31 березня: київським міським організаціям Партії регіонів, Союзу молоді регіонів, Всеукраїнському об’єднанню Батьківщина, партії “Вперед, Україно”!, міжнародному добродійному фонду “Ветерани-молодь-майбутнє” і депутату Верховної Ради від блоку Наша Україна Роману Безсмертному.

Також суд заборонив встановлювати намети на Майдані Незалежності. В ухвалі сказано, що суд визнав загальновідомою можливість зіткнення між прихильниками різних політичних сил.

Суд дійшов висновку, що одночасне проведення акцій всіма заявниками в одному місці може створити небезпеку зіткнень, призвести до злочинів і загрози здоров’ю населення, до порушення прав і свобод громадян.

В ухвалі сказано, що заборона суду має на меті запобігти подібним зіткненням.

При цьому суд встановив, що прийнята ним заборона не порушує прав і свобод громадян, оскільки стосується обмеження проведення акцій виключно на одній вулиці.

Ухвала суду підлягає негайному виконанню, проте може бути оскаржена в Апеляційному суді Києва протягом 10 днів.

При цьому ухвала суду вступає в силу після закінчення терміну подачі апеляції.

У свою чергу, Тимошенко запевнила, що завтра о 17:00 почнуться збори на Майдані Незалежності, а о 19:00 почне працювати трибуна, з якої політики звертатимуться до народу і до Президента.

Тимошенко заявила в ефірі 5-го каналу, що опозиція зробить все, щоб це рішення було змінене в суботу.

Вона також закликала киян і жителів інших міст вийти на Майдан.

Як відомо, 31 березня, в столиці України Києві відбудеться об’єднаний мітинг опозиції. За словами лідера Народної самооборони, в акції братимуть участь лідери Народної Самооборони, БЮТ і Нашої України. Крім того, на 31 березня заплановано проведення ІV з’їзду політичної партії Наша Україна.

Блок Наша Україна заявив про підготовку провокацій представниками коаліції проти учасників мітингу 31 березня: "Зараз у семи регіонах України починається збір кримінальних елементів, яких привезуть до Києва для організації провокацій на суботньому мітингу".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.