Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Грубість негативно впливає на виконання людиною важливих завдань

Охорона здоров`я 11590 переглядів

Опубліковано - 8.07.2010 14:29 | Всі новини | Версія для друку

На думку вчених, некоректна поведінка може призвести до серйозних помилок в роботі
На думку вчених, некоректна поведінка може призвести до серйозних помилок в роботі
Американські психологи встановили, що грубість впливає на те, як люди справляються з покладеними на них завданнями.

На думку вчених, повідомляє Кореспондент.net, некоректна поведінка може призвести до помилок у роботі, що особливо насторожує, коли справа йде про охорону здоров'я, де від тих чи інших дій медперсоналу залежить життя пацієнтів.

Група американських вчених під керівництвом професора Рони Флін з Абердінського університету провела дослідження, у ході якого студенти, ображені професором до початку тестів, показали гірші результати, ніж ті студенти, щодо яких грубості не було.

"Ця реакція, ймовірно, викликана емоційним збудженням, яке виникло внаслідок грубості, що й призвело до переключення ресурсів мозку з пізнавальної спроможності на обробку емоцій, тобто просто відбулася відволікаюча дія", - заявила професор Флін.

В іншому дослідженні студент, який запізнився на груповий експеримент, попросив вибачення, проте у відповідь почув грубість від старшого групи. Рівень грубості в цьому випадку не був надзвичайним. Однак студенти, які стали свідками розмови, при виконанні завдань виступили гірше, ніж контрольна група, яка не спостерігала грубості.

Нагадаємо, що минулого року вчені з Університету Глазго дійшли до висновку, що людина здатна розпізнати емоції за мімікою обличчя всього за 200 мілісекунд або 0,2 секунди - саме стільки часу необхідно на це мозку.

В 2004 році російський науковець, науковий керівник Центру екологічного виживання і безпеки Геннадій Чеурін, довів, що вживання матюків веде до імпотенції.

"Уживати ці слова можна було лише 16 днів у році, а потім вони були під найсуворішою забороною, - пояснив Геннадій Чеурін. - І коли в наш час чоловіки без потреби вимовляють ці сакральні слова, то це неминуче веде до реальної імпотенції. А якщо матюкається жінка - вона повільно перетворюється в чоловіка".

За словами автора гіпотези, його слова підтверджують недавні дослідження групи російських учених: дослідники випробували вплив нецензурної лайки на воді, яка, за переконанням Геннадія Чеуріна, володіє "пам’яттю".

Вчені вилаяли рідину добірним матом, після чого полили нею насіння пшениці. "У результаті, з тих зерен, що були политі водою з агресивним матом, зійшло тільки 48%, з тих, що побутовим - 53%, а насіння, политі святою водою проросли на 93%. Страшно представити, що відбувається з людським організмом", - помітив дослідник.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.