Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Втомлені сонцем. Турецьких туроператорів захлеснула хвиля банкрутств

Туризм 25427 переглядів

Опубліковано - 14.07.2010 17:03 | Всі новини | Версія для друку

Анталія
Анталія
Туреччина як курорт переживає хороші часи завдяки зростанню кількості туристів, але через різке зниження рентабельності роботи, місцеві туроператори зіткнулися з банкрутствами та поглинаннями.

«Туреччина втрачає провідні туристичні бренди Середземномор'я. Так, днями через фінансові труднощі Oger Tours була продана британської туркомпанії Thomas Cook і приєдналася таким чином до компаній Nazar Tours, Tantur, Gulet, Vasco і Karya Tour, яким довелося або продати свій бізнес, або оголосити про банкрутство», - цитує Коммерсант-Україна турецьке видання Referans. За даними видання, ще 10 років тому турецькі компанії займали близько 40% ринку курортного відпочинку в країні: «У 2009 р. їх частка впала до 26-27%, а зараз, після зміни власника Oger та банкрутства Karya, очікується, що вона знизиться до 20%».

Як пояснюють експерти Referans, через фінансову кризу турецькі оператори були змушені істотно знизити ціни на тури. Але ці заходи себе не виправдали, оскільки завдяки зниженню ціни, відпочинком в Туреччині зацікавилися менш заможні туристи, які практично не витрачають гроші на додаткові сервіси, пише видання “Фокус”.

«Наші продажі зараз на 60% менші, ніж у минулі п'ять років. Туристи зараз «найдешевші», якщо раніше вони платили по 60 лір за вечерю, то зараз не хочуть платити і 30!, - так коментує ситуацію власник комплексу Eternity Gold Diamond в місті Фетхіє на півдні Туреччини Дурмуш Караман. - Нині час дешевих сувенірних крамничок. Зі шкірою, килимами і золотом покінчено».

Голова Асоціації туристичних гідів Туреччини Шериф Ємен винить у всьому Міністерство культури і туризму, стверджуючи, що воно має направляти свої промобюджети на сегменти з більшою прибутковістю.

Тим не менше, туристичний потік з України в цьому році росте. «У 2009 р. ми втратили близько 35% обсягів у порівнянні з попереднім роком, але вже цього року повертаємося до рівня 2008 р.», - говорить комерційний директор Tez Tour Ukraine Аркадій Маслов. На його думку, інцидент з Karya Tour і фінансові труднощі деяких компаній в Туреччині не приведуть до відтоку українських туристів.

Господарський суд Києва минулого понеділка, 5 липня, визнав туроператора - компанію "Карія-Тур" (Київ) банкрутом і почав процедуру її ліквідації. Ліквідатором компанії призначено арбітражного керуючого Валентина Мора. Претензії до боржника приймаються протягом місяця (до 6 серпня), повідомляють "Українські новини" з посиланням на суд.

Турецький туроператор Karya Tour - партнер української "Карія-Тур" - оголосив про своє банкрутство минулої п'ятниці, 9 липня.

Того ж дня турецька влада повідомила про проблеми, з якими стикнулися українські туристи у Туреччині.

За результатами переговорів українських дипломатів з турецькою стороною гендирекція культури і туризму Анталії дала розпорядження готелям не виселяти з номерів туристів-клієнтів "Карія-Тур" до дати їхнього повернення в Україну.

Однак станом на вівторок в Україну повернулася тисяча українців, а ще близько 750 повертатимуться щодня до 22 липня.

Довідка: За даними посольства Туреччини в Україні, в I половині 2010 р. Туреччину відвідали 161,5 тис. українців (+12% до I половині 2009 року); а в 2009 р., за даними Держтурслужби України, - 574,7 тис . (-21,35% до 2008 року) - це 42% від ринку виїзного туризму. Проте частка українських туристів у Туреччині невелика - лише 2,12% від загального потоку в 2009 р. (27,07 млн. чоловік). Найбільший турпотік у цю країну припадає на Німеччину, Росію і Болгарію.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.