Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знижуємо градуси в квартирі. Народні поради

Охорона здоров`я 8348 переглядів

Опубліковано - 27.07.2010 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Вікна можна заклеїти звичайною харчовою фольгою.
Вікна можна заклеїти звичайною харчовою фольгою.
Щоб знизити температуру в квартирі в літню спеку без допомоги кондиціонера, в першу чергу, необхідно заклеїти вікна захисними шторами.

Для цього підійде плівка-світлофільтр, автомобільний тепловідбивач або найпростіший спосіб - звичайна харчова фольга. Щоб її закріпити, можна використовувати двосторонній скотч, нагадує “РІА Новості”.

В господарчих магазинах нині можна придбати спеціальні світозахисні шторки-ролети (вартістю близько 100 грн.), але вони розраховані на кріплення до сучасних вікон зі склопакетів. Якщо прикріпити такі ролети до дерев`яних рам вікон будинків, побудованих за типовими проектами, то відкриття вікон і кватирок буде обмежене наполовину.

Зверніть увагу і на колір портьєр: пам'ятайте, що біла тканина відштовхує сонячні промені, а чорна - поглинає. Щоб зберегти в будинку прохолоду, рами протягом дня краще тримати закритими.

Якщо у вас є вентилятор, покладіть під нього заморожені пляшки з водою. Така конструкція замінить кондиціонер. Єдина умова - у квартирі повинна бути ідеальна чистота, інакше окрім холодного повітря по житлу буде літати і пил.

Неприємні запахи добре усуває злегка розведений у воді оцет. Як можна частіше протирайте таким розчином робочі поверхні.

Ця суміш допоможе впоратися і з безсонням. За годину до сну одягніть бавовняні шкарпетки, змочені в розчині з трьох столових ложок оцту і половини літра води. Вирушаючи до ліжка, не забудьте їх зняти.

Нічну прохолоду здатне забезпечити і покривало, яке попередньо побувало в холодильнику. Воно створить ефект того ж кондиціонера.

При сильній спеці можна спробувати спати під простирадлом, яке було попередньо змочене холодною водою.

Про те, як запобігти ураженню тепловим або сонячним ударом та їхніми наслідками, ми писали раніше.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.